Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

UNESCO ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΟΗΕ ΦΙΑΣΚΟ..ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ 13ου Π.Χ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΙ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ


Irak : une ville assyrienne de l’Antiquité rasée par l’Etat islamique
UNESCO ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΟΗΕ ΦΙΑΣΚΟ …..ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ 13ου Π.Χ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΙ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΑΝ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ
ΠΟΙΟΣ ΑΣΑΝΤ ΠΟΙΑ ΧΗΜΙΚΑ  ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΙΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ
ΑΦΟΠΛΙΣΑΝ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΕΡΜΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ
ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ
ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΑΚΕΦΑΛΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ

Ο ΑΣΑΝΤ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ …ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΓΑΛΛΟΙ ΚΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΙΡΑΚ ΤΗ ΣΥΡΙΑ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ
Ο ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΙΝ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ
ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ
ΣΒΗΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΤΙΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ …………
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΑΘΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΜΥΚΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΜΥΜΠΙΑ
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ ΤΩΝ ΑΣΣΥΡΙΩΝ
Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΕΝΕΙ ΒΟΥΒΗ ΟΧΙ ΑΜΟΙΡΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ
Ο ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΚΑΛΥΜΜΑ
ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ
ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ
ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ
ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΑΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ
ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΙΣΧΥΡΑ ΚΡΑΤΗ ΕΔΡΑΙΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ
ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
Oι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέστρεψαν την αρχαία ασσυριακή πόλη Nimroud, που βρίσκεται στο βόρειο Ιράκ κοντά στην Μοσούλη. «Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε κατά της πόλης του Kalkhu και κατέστρεψε με μπουλντόζα αρχαιολογικούς τόπους του 13 αι.π.Χ.» σύμφωνα με μια δήλωση του Υπ.Τουρισμού και Αρχαιοτήτων του Ιράκ στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.
Το Υπουργείο προσθέτει ότι «η οργάνωση συνεχίζει να προκαλεί τη θέληση του κόσμου και τα συναισθήματα της ανθρωπότητας». Ωστόσο δεν διευκρίνισε τον βαθμό των απωλειών  από τη τζιχαντιστική δράση κατά των ασσυριακών αρχαιοτήτων.Η καταστροφή άρχισε την Πέμπτη μετά την μεσημεριανή προσευχή ανακοίνωσε στο AFP ιρακινός αξιωματούχος προσθέτοντας ότι ήταν ορατά τα καμιόνια στον αρχαιολογικό χώρο.

«Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλαν στην αρχαιολογική πόλη Nimroud και λεηλάτησαν πολύτιμα αντικείμενα και έπειτα προχώρησαν στην κατεδάφιση της πόλης» ανακοίνωσε μια πηγή στο Reuters. «Υπήρχαν αγάλματα και τείχη όσο κι ένας πύργος που η ISIS κατέστρεψε ολοκληρωτικά».Κάποιοι διανοούμενοι και ειδήμονες συγκρίνουν την καταστροφή της Nimroud με την κατεδάφιση των Bouddhas του Bamiyan στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν το 2001.
Η συντηρήτρια Suzanne Bott επικεφαλής για την πολιτιστική κληρονομιά σε Ιράκ και Αφγανιστάν του Πανεπιστημίου της Αριζόνα δήλωσε στο AP ότι εργάστηκε στο Nimroud και πρόσθεσε :«Αυτός ο αρχαιολογικός χώρος συγκρίνεται με τον τάφο του φαραώ Toutankhamon».
«Οι εξτρεμιστές καταστρέφουν εξπρές την κληρονομιά του ιρακινού λαού» πιστεύει ο Jack Green, συντηρητής στο Μουσείο του Ανατολικού Ινστιτούτου στο Σικάγο και ειδικός στον ιρακινή τέχνη.
Η ασυρριακή πόλη της Nimroud θεμελιώθηκε τον 13ο αι.π.Χ και βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Τίγρη.Η αυρριακή αυτοκρατορία ήταν μια από τις πιο δυνατές της αρχαιότητας: μετά την ανάδειξή της στα χρόνια του 2500 π.Χ εκτείνονταν από την Μεσόγειο ως την Κασπία.
Την δεκαετία του 1980 οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν βασιλικούς τάφους στην πόλη που ήταν μια πό τις πιοσημαντικές ανακαλύψεις του 20ου αι. Η επίθεση στο Nimroud επέρχεται μια εβδομάδα μετά την καταστροφή από την ISIS εκθεμάτων του Μουσείου της Μοσούλης.(RT 6/3/15)
H  Unesco κατήγγειλε ως έγκλημα πολέμου την καταστροφή.
(lemonde).H Nimroud ήταν πρωτεύουσα του ασσυριακού βασιλείου για 150 χρόνια.Πρώτη σύγχρονη ανασκαφή το 1840 από ευρωπαίους.Ανακαλύφθηκαν βασιλικά ανάκτορα,αγάλματα,μικρά έργα τέχνης.Οι ανασκαφές σταμάτησαν για δεκαετίες.Ξανάρχισαν το 1949 όταν ο Μax Mallowan σύζυγος της Αγκάθα Κρίστι έκανε ανασκαφές.Η ιρακινή αρχαιολόγος Δρ. Lamia al Gailani δήλωσε ότι η Nimroud για μας στο Ιράκ και για εμένα προσωπικά ως αρχαιολόγο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους.»H περιοχή της Μοσούλης διαθέτει τουλάχιστον 1800 αρχαιολογικούς χώρους επί συνόλου 12.000 που έχει όλο το Ιράκ.(BBC)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.