Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Γαλλία:Συνελήφθη ισλαμιστής τρομοκράτης που σχεδίαζε χτύπημα σε 1 ή 2 εκκλησίες


Un membre des rebelles pro-russes, dans l'ombre. REUTERS/Marko Djurica
Σήμερα Τετάρτη ο Υπ.Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι οι γαλλικές αρχές απέτρεψαν την  Κυριακή  μια τρομοκρατική επίθεση κατά 1 ή 2 εκκλησιών.Ένας 24χρονος φοιτητής της πληροφορικής τέθηκε υπό κράτηση.

Μια επικείμενη τρομοκρατική επίθεση απέτυχε από καθαρή τύχη.Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας που σχεδίαζε να επιτεθεί σε μια ή 2 εκκλησίες συνελήφθη την Κυριακή το πρωί και κρατείται στο Hôtel-Dieu.Αυτό που δεν διευκρίνισε ο  Bernard Cazeneuve, αυτή η μοναδική εκκίνηση αυτής της υπόθεσης:την Κυριακή το πρωί κατά τις  8 π.μ το Samu κλήθηκε από τον ίδιο τον ύποπτο τον αποκαλούμενο Sid Ahmed Ghlam για να δηλώσει τον τραυματισμό του.
Με τρόπο αρκετά συγκεχυμένο αυτός ο γαλλοαλγερινός είπε ότι ήταν θύμα σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών και δέχθηκε μια σφαίρα στο πόδι. Καθώς κλήθηκαν στο 13ο διαμέρισμα στο Παρίσι οι ερευνητές εντόπισαν ίχνη αίματος και ανακάλυψαν στο αυτοκίνητο του ένα ολόκληρο «πολεμικό οπλοστάσιο «.
Ερευνήθηκε άμεσα η οικία του, ένα δωμάτιο του Πανεπιστημίου στο ίδιο καρτιέ.
«Ένα ντοκουμέντο που επίσης ανακαλύφθηκε τεκμηριώνει ότι αδιαμφισβήτητα προετοίμαζε μια επίθεση «, ανέφερε ο Υπουργός.Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν  επέτρεψαν να πιστοποιηθεί η «ανάμειξη του στην δολοφονία » της Aurélie Châtelain, μιας 32χρονης που βρέθηκε νεκρή με σφαίρες μέσα στο αυτοκίνητό της την Κυριακή το πρωί στο Villejuif.
Αν και η σύλληψή του φαίνεται τυχαία ο 24χρονος δεν είναι άγνωστος στις μυστικές υπηρεσίες.Αυτός ο φοιτητής πληροφορικής ήταν το αντικείμενο ενός φακέλου με την ένδειξη «S» – κρατικής ασφάλειας- κυρώς εξ αιτίας των φιλοδοξιών του ν΄αναχωρήσει για τη Συρία ανέφερε το Υπ.Εσωτ.Δύο παρακολουθήσεις έγιναν το 2014 και το 2015, αλλά δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να «δικαιολογούσε το άνοιγμα μιας δικαστικής έρευνας». Η τελευταία πραγματοποιήθηκε αφότου ο Sid Ahmed Ghlam πέρασε μια εβδομάδα στην Τουρκία σύμφωνα με την Le Monde και την M6.Η κράτησή του και η ανάλυση των συσχετίσεων δεδομένων του στο  Internet δεν οδήγησαν πουθενά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα soir, ο ύποπτος εγκαταστάθηκε στη Γαλλία το 2009, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας οικογενειακής επανένωσης που σύμφωνα με το νόμο δίνει τη δυνατότητα σε κάποιο πρόσφυγα μέλος μιας οικογένειας που έχει πολιτογραφηθεί να φέρει και άλλα μέλη της. Αστυνομικές πηγές επιβεβαίωσαν στο AFP ότι κάποια μέλη της οικογένειας του θα κρατηθούν εξ αιτίας του ριζοσπαστικού ισλάμ.Μια έρευνα έγινε τη Δευτέρα το πρωί στο σπίτι των γονιών του στην δύσκολη συνοικία του Vert-Bois στο Saint-Dizier, στην Haute-Marne.Η  Le Parisien αναφέρει ότι την Τετάρτη το πρωί ερευνήθηκε και η κατοικία της αδερφής του επίσης ριζοσπαστικοποιημένης μουσουλμάνας.Αυτή συνελήφθη και διώκεται. (lexpress 22 /4/15)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.