Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ:1166 EKΡΗΞΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ OSCE

10941869_800601826682193_1940859683388636514_n

Οι μάχες ξανάρχισαν στην ανατολική Ουκρανία μετά από πολλές εβδομάδες όπου υπήρχε μια σχετική ηρεμία.
Οι παρατηρητές του (OSCE) ανέφεραν ότι την Κυριακή το βράδυ πιστοποιήθηκαν έντονες συγκρούσεις όπου συμμετέχουν τανκ,βαρύ πυροβολικό,χειροβομβίδες και ρουκέτες στο προπύργιο των νεορώσων στο Donetsk.

Κατά τη διάρκεια μόνο της Κυριακής ο OSCE κατέγραψε 1166 εκρήξεις οφειλόμενες κυρίως στο πυροβολικό και σε ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν στην βόρεια περιοχή Donetsk και σε προάστια. Το αεροδρόμιο της πόλης επίσης επλήγη αν και δεν είναι παρά ερείπια.
Ο OSCE επιβεβαιώνει ότι ρουκέτες έπεσαν την Κυριακή και στα περίχωρα του χωριού Shyrokyne, στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας στα 20 χλμ ανατολικά της Μαριούπολης.
Ρίψη ρουκετών ακουγόταν και κατά την διάρκεια της νύχτας αλλά και το πρωί της Δευτέρας στο κέντρο του Ντονέτσκ.
Αντιπρόσωποι των εξεγερμένων ,ρώσοι και ουκρανοί στρατιωτικοί όφειλαν να επιθεωρήσουν το κατά πόσο γίνεται σεβαστή η ανακωχή.Για το σκοπό αυτόν μετέβησαν στο βόρειο Donetsk, όπου οι μάχες επαναδιαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής.
Ένας ρωσόφωνος μαχητής με τον κωδικό Monakh ανέφερε στο Associated Press ότι ένας σύντροφός του σκοτώθηκε και 5 άλλοι τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των μαχών στο βόρειο Ντονέτσκ. Ένας ουκρανός στρατιώτης και 6 άλλοι τραυματίστηκαν το 24ωρο σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου του ουκρανικού στρατού.
Διπλωμάτες Ρωσίας,Ουκρανίας,Γαλλίας και Γερμανίας είχαν συναντήσεις σήμερα στο Βερολίνο για το ουκρανικό.(The Associated Press 13/4/15)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.