Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ο χρυσός είναι ο «Αντίχριστος» για τις κεντρικές τράπεζες – Η ελίτ του 1% είναι άπληστοι ψυχοπαθείς


gold_bars1

Οι κεντρικές τράπεζες μισούν το χρυσό τόσο πολύ, ώστε έχουν απειλήσει δημοσιογράφους των υποκινούμενων μέσων ενημέρωσης ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, αν μιλήσουν θετικά γι’ αυτόν.

Ο συνιδρυτής και πρόεδρος του οργανισμού Αντιμονοπωλιακής Δράσης Χρυσού (Gold Anti-Trust Action – GATA) Bill Murphy, είπε στο Daily Coin: «Πήγα στο CNBC το 1999 και μόλις άκουσαν ό,τι είχα να πω, με μπλόκαραν από τότε! Είναι αξιοθρήνητο ότι δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου. Μας είπώθηκε από έναν γνωστό δημοσιογράφο του Λονδίνου, ότι δεν θα μπορούσε να ρωτήσει τις κεντρικές τράπεζες, γιατί αλλιώς θα απολυόταν».
«Και στο Bloomberg έχουν πει ότι δεν μπορούν να αναφέρουν κάτι θετικό για το χρυσό. Μια δημοσιογράφος, η Chris Powell είπε ότι δεν της επιτρέπεται να αναφέρει το GATA. Η Chris έχει κάνει σπουδαία δουλειά στέλνοντας πράγματα στον Τύπο, αλλά αρνούνται να τα δημοσιεύσουν. Είναι πραγματικά εκπληκτικό…»
Ο Dave Kranzler προσθέτει: «Ένας από τους δημοσιογράφους των Financial Times είπε συγκεκριμένα σε αυτόν το ρεπόρτερ να μιλήσει για το χρυσό με θετικό τρόπο και να μην μιλήσει για τη χειραγώγηση του χρυσού. Οπότε, υπάρχει σίγουρα μια νοοτροπία αντι-χρυσού που έχει υιοθετηθεί από τα μέσα ενημέρωσης και τις κεντρικές τράπεζες».
gold_quote
«Ο χρυσός είναι ένα είδος Αντίχριστου για το παραστατικό χρήμα. Αν αφήσουν την τιμή του χρυσού να αυξηθεί, για κάθε δολάριο που η τιμή του χρυσού ανεβαίνει, ακυρώνει το δολάριο των ΗΠΑ κατά ένα δολάριο», συνεχίζει ο Murphy.
«Πάντα βλέπω τον χρυσό ως βαρόμετρο για την υγεία των ΗΠΑ στη χρηματοπιστωτική αγορά. Κάθε φορά που ο χρυσός σκαρφαλώνει υψηλότερα, ποια είναι τα πρωτοσέλιδα; Είναι για τον πληθωρισμό, αρνητικότητα για το δολάριο, ή μια κρίση κάποιου είδους. Γι’ αυτό θέλουν να το κρατήσουν σε χαμηλούς τόνους και απαρατήρητο.
Ένας φίλος μου, ο οποίος είχε συναντήσεις με κάθε κεντρικό τραπεζίτη του κόσμου και έγραψε το Χρυσό Βιβλίο, συνειδητοποίησε ότι το τηλέφωνό του ήταν υπό παρακολούθηση και μας είπε… Είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι νομίζουμε και ότι ο ίδιος δεν πρόκειται ποτέ να μιλήσει ξανά γι’αυτό. Είναι σύμβουλος κεντρικών τραπεζών».
Ο Dave Krantzler ρωτά: «Είμαι απλά περίεργος, πότε νομίζετε ότι το καρτέλ θα χάσει τον έλεγχο αυτής της αγοράς; Νομίζετε ότι πρόκειται να το καταλάβουμε προτού να συμβεί, το έχω οραματιστεί ως μια από τις μεγαλύτερες νύχτες. Όταν πάμε για ύπνο, θα ξυπνήσουμε και ο χρυσός θα είναι στα $ 200 και θα είναι πλειοδότηση χωρίς προσφορά».
Ο Murphy απαντά: «Νομίζω ότι θα έρθει από το πουθενά και θα είναι εκρηκτικό. Θα είναι όταν αυτό το «χρυσό καρτέλ» απλά θα δεν μπορεί να το κάνει πια. Επειδή ό,τι έχουν κάνει αυτά τα τελευταία χρόνια ήταν τόσο κατάφωρα και τόσο συνεχόμενα αμείλικτα, οπότε όταν σκάσει, θα είναι άσχημο. Οι πιθανότητες είναι ότι θα ξυπνήσουμε μια μέρα και τα πάντα θα έχουν αλλάξει. Αυτός είναι ένας λόγος να αντέξουμε. Τότε είναι που οι ορμητικοί παίκτες θα κινηθούν και να κάνουν μια περιουσία. Νομίζω ότι η τιμή πρόκειται να τρελαθεί, όταν χάσουν τον έλεγχο και τότε θα ξεκινήσουν οι αγώνες! Έχουμε πολλά να περιμένουμε».
Όχι μόνο οι κεντρικοί τραπεζίτες θέλουν να κρατήσουν την τιμή του χρυσού προς τα κάτω, αλλά το ίδιο κάνουν και η ελίτ του 1%. Στο παρακάτω διάγραμμα, φαίνεται ότι μεταξύ 1930 και 1970, ήταν μόνο το «κάτω μέρος του 90%» που είδαν τα εισοδήματά τους να αυξάνονται. Συμπτωματικά, ήμασταν στον χρυσό κανόνα εκείνη την εποχή.
gold_diagramm
Ωστόσο, αφού βγήκαμε από τον χρυσό κανόνα το 1971, το κορυφαίο 1% άρχισε να βλέπει τα εισοδήματά του να αυξάνονται, μέχρι το 1980, όταν μόνο η κορυφή του 1% είδε τα εισοδήματά της να αυξάνονται. Τους αρέσει αυτό και επιδιώκουν να διατηρήσουν ζωντανό το ψευδές παράδειγμα του δυτικού συστήματος Ponzi, προκειμένου να πλουτίσουν και να εξαθλιώσουν όλους τους άλλους.
gold_diagramm1
Το καρτέλ, το 1%, η ελίτ – όπως θέλετε να τους αποκαλέσετε, είναι άπληστοι ψυχοπαθείς.
Grams Gold
Μετάφραση-απόδοση: Hellasforce
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.