Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Αμερικανός δημοσιογράφος 2 χρόνια μετά: ….»συγγνώμη λάθος» δεν με απήγαγαν ασαντικοί αλλά αντάρτες που είχαν διασύνδεση με FSA την ένοπλη αντιπολίτευση….


θγιγθδΓΘγδθοθδηοθΔΗΗδηδη'η'ΔΗ'Η'Ιδ'ηιδη'ι'ιηΔΗΙ'
ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΨΕΥΔΗ …….

Ένας μεγάλος ρεπόρτερ του αμερικάνικου τηλεοπτικού καναλιού NBC, που είχε απαχθεί για 5 ημέρες στο τέλος του 2012 στη Συρία παραδέχθηκε ότι δεν τον είχαν αιχμαλωτίσει φιλοασαντικοί μαχητές .Διαβεβαίωσε ότι τον είχαν απαγάγει σουνίτες αντάρτες.

«Το κίνημα που μας απήγαγε ήταν σουνίτικο και όχι σιίτικο » τόνισε ο δημοσιογράφος Richard Engel σε ανακοινωθέν του που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο site του NBC.θγαθγαθηθοαηοθηοαηαηιηιαηι
Σύμφωνα με τον Engel, το λάθος του οφειλόταν σε μια εξαπάτιση σοφιστικέ των απαγωγέων του που τον έκανε να πιστέψει ότι ήταν στα χέρια μαχητών φιλοασαντικών.
Ο ρεπόρτερ Engel είχε περάσει τα σύνορα από την Τουρκία για να μπει στη Συρία στις 13 Δεκεμβρίου 2012 όταν τον απήγαγαν,τον έδεσαν και τον μετέφεραν κοντά στην πόλη της Ma’arrat Misrin (ΒΔ).
Απελευθερώθηκαν στις 18 Δεκεμβρίου σε αναταλλαγή πυρών μεταξύ ανταρτών και φιλοασαντικών μαχητών.
Ο Engel αρχικά είχε δηλώσει ότι είχε απαχθεί από σιίτες μαχητές shabiba που ήταν υπέρ του σύριου προέδρου Bachar el-Assad.
Ο δημοσιογράφος πληροφορήθηκε από πολλαπλές πηγές από το εσωτερικό των μυστικών υπηρεσιών και από την αστυνομία για την υπόθεση σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.
Σύμφωνα με την γνωστή εφημερίδα ο Engel πιθανότατα απήχθη από μια οργάνωση σουνιτών ανατρτών που σχετίζονται με τον FSA το ένοπλο σκέλος της συριακής αντιπολίτευσης που ήταν ο αρχικός αντιασαντικός συνασπισμός των ανταρτών πριν την άνοδο των ισλαμιστικών και τζιχαντιστικών οργανώσεων…….
Αυτή η οργάνωση είναι η Ταξιαρχία των Γερακιών του Βορρά του Ιντλέμπ σύμφωνα με τις New York Times αλλά τελικά το τηλεοπτικό συνεργείο απελευθερώθηκε από άλλο ένα γκρουπ ανταρτών το Ahrar al-Cham. (AFP16/04/2015)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.