Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

45 ΝΕΚΡΟΙ 200 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΣΟΥΝΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ



Η ΟΔΗΣΣΟΣ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ ….ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ……….
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΓΑΖΑ
Τουλάχιστον 40 άτομα σκοτώθηκαν την Δευτέρα και 200 άλλα τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό εναντίον ενός καταυλισμού προσφύγων στο Mazraq στην επαρχία Hajjah, της ΝΔ Υεμένης στα 20 χλμ από τα σαουδαραβικά σύνορα διαβεβαιώνει ο Διεθνής Οργανισμός για την Μετανάστευση(OIM).Στη συνέχεια ο ίδιος οργανισμός πιστοποίησε ότι ο τελικός απολογισμός είναι 45 νεκροί.


 « Το νοσοκομείο Harad όπου εμείς επιχειρούμε δέχθηκε 34 τραυματίες και 29 νεκρούς εκ των οποίων γυναικόπαιδα» αναφέρει η Dounia Dekhili, διευθύντρια του προγράμματος Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

Oι ανθρωπιστικές οργανώσεις που είναι στον τόπο της τραγωδίας διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για αεροπορική επιδρομή και βομβαρδισμό από τη συμμαχ΄λια της Σαουδικής Αραβίας.Σύμφωνα με ένα μέλος του OIM, η επιδρομή στόχευε ένα καμιόνι με μαχητές σιίτες houthi κοντά σε μια από την πύλες εισόδου του καταυλισμού των προσφύγων και προκάλεσε πολλά θύματα.Ο καταυλισμός βρίσκεται τουλάχιστον 10 χλμ από στρατόπεδο που ελέγχεται από τους σιίτες μαχητές.

Στην σύρραξη οι σιίτες μαχητές houthi πολεμούν κατά των δυνάμεων του προέδρου Abd Rabo Mansour Hadi που υποστηρίζονται από τον συνασπισμό αραβικών κρατών και του Πακιστάν υπό την διεύθυνση των σαουδαράβων. Οκτώ χώρες λαμβάνουν μέρος στον βομβαρδισμό της Υεμένης που ξεκίνησε την τελευταία Πέμπτη με σκοπό την εκδίωξη και καθυπόταξη των σιιτών μαχητών που υποστηρίζονται από το Ιράν.


Ο υπουργός εξωτερικών της Υεμένης που αναγνωρίζει η Δύση και οι σουνιτικές δυνάμεις κατηγόρησε τους houthi παρ΄ότι ο καταυλισμός ελέγχεται από αυτούς.Περίπου 500 οικογένειες έχουν καταφύγει σε αυτόν. Η χώρα δεινοπαθεί από ανθρωπιστική κρίση.

14,7 εκατομύρια κοντά στα 2 τρίτα του πληθυσμού έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια.
13,1 εκατομύρια περί το ήμισυ του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε νερό και ιατρική περίθαλψη.

Οι σιίτες Houthis τον Σεπτέμβριο πήραν τον έλεγχο της πρωτεύουσας Sanaa. (Lemonde, irinnews 31/3/15)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.