Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Μέρκελ και Σόιμπλε συμφώνησαν να παράσχουν δάνειο 500.000.000 € στην Ουκρανία!

gkjgjk

O πρωθυπουργός της Ουκρανίας Yatsenyuk και η Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκαν στη διοίκηση της Καγκελαρίας της Γερμανίας, στο Βερολίνο. Στις συνομιλίες συμμετείχε επίσης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Είχε προσκληθεί να συμμετάσχει στη συνάντηση καθώς  το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η οικονομική ενίσχυση που διαρκώς απαιτεί ο Γιατσενιούκ  από τους ευρωπαίους ομολόγους  του.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας μίλησε για το σημαντικό ρόλο που παίζει η Ουκρανία  για την άμυνα ολόκληρης της Ευρώπης, καθώς αγωνίζεται κατά της «Ρωσικής τρομοκρατίας.»
Η Άνγκελα Μέρκελ αφού έσκυψε το κεφάλι με ευγνωμοσύνη στον Yatsenyuk , στη συνέχεια, απέτισε φόρο τιμής στις ουκρανικές αρχές για την καταπολέμηση της διαφθοράς και τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα.
«Η Γερμανία θέλει να βοηθήσει», – δήλωσε η Μέρκελ- και  ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας είναι ευχαριστημένος». Η Γερμανίδα Καγκελάριος δεσμεύθηκε να παράσχει δάνειο ύψους  500.000.000 € , το οποίο είχε υποσχεθεί από τον Αύγουστο του περασμένου έτους.
Μετά από αυτά τα λόγια ο Yatsenyuk έσπευσε να αποκαλέσει τις διαπραγματεύσεις πολύ εποικοδομητικές και αναφέρθηκε στη διανομή  των χρημάτων της Γερμανίας. Ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας υποσχέθηκε να διοχετεύσει τα ποσά στους τομείς της Γεωργίας και της Ενέργειας.
Στο επίμαχο θέμα της μη τήρησης των ειρηνευτικών συμφωνιών ο Yatsenyuk  κατηγόρησε την επιθετικότητα της Ρωσίας και με βάση τα εκφραστικά αντανακλαστικά της Μέρκελ, αυτή η απάντηση την βρήκε σύμφωνη.
Στο τέλος της συζήτησης, ο Γιατσενιούκ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη «ρωσική προσπάθεια της οικοιοποίησης της ιστορίας της Ουκρανίας.» (sveda,01/04/15)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.