Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ Abdülhamid II ΣΤΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ …….Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


JPEG - 19.9 ko
JPEG - 16.6 ko
Ο κόσμος γιορτάζει την μνήμη της γενοκτονίας των μη μουσουλμάνων της Τουρκίας.Αυτό το έγκλημα άρχισε από τις σφαγές hamidiens 1894-95 που διέταξε ο  σουλτάνος Abdülhamid II, και συνεχίστηκε με τις σφαγές μεγάλης κλίμακας 1915 ως 1923 σχεδιασμένες από τους νεότουρκους.Σήμερα οι σφαγές αυτές διαιωνίζονται με τις σφαγές σε  Deir ez-Zor και Kessab που είναι οργανωμένες από τον Recep Tayyip Erdoğan.Εδώ και 120 χρόνια η τουρκική εξουσία διαδοχικά σφαγιάζει τους μη μουσουλμάνους μέσα σε μια γενική αδιαφορία για να δομήσει ένα ομοιογενές έθνος.

Ο όρος γενοκτονία στην αυθεντική του εκδοχή όπως τον προσδιόρισε ό Raphaël Lemkin είναι η  « καταστροφή ενός έθνους ή μιας εθνικής ομάδας».
Ο  Erdoğan επ΄ευκαιρία της επετείου αρνήθηκε την Ιστορία και δήλωσε ότι σκοτώθηκαν μόνο 100 000 και αυτοί για τη συμμετοχή τους σε τρομοκρατικές ενέργειες.
JPEG - 18.4 koIsmail Enver « Enver Pacha », ένας ακόμη γενοκτόνος
Η σύγχρονη Τουρκία υποστηρίζει όχι μόνο τις σφαγές hamidiens (80 000 – 300 000 θύματα) αλλά κυρίως τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από την Ειδική οργάνωση της Επιτροπής Ένωσης και προόδου (CUP), από το 1915 ως την εκλογή του Mustafa Kemal Atatürk στην προεδρία της Δημοκρατίας (1923) με θύματα 1 200 000 -1 500 000 .To 2014, είδαμε τον τουρκικό στρατό να συνοδεύει την Jabhat al -Nosra (την al-Qaïda Συρίας) στο Kessab και να διώκει τον αρμενικό πληθυσμό. Ή τον τουρκικό στρατό να βοηθάει την Daesh να ανατινάξει το μνημείο της Deir ez-Zor για την εξολόθρευση περισσοτέρων από 200 000 Aρμενίων στο στρατόπεδο που εγκατάστησαν οι Τούρκοι το 1916.
Ο πανισλαμισμός το σχέδιο του σουλτάνου Abdülhamid II και των νεότουρκων χθες το ενσαρκώνει το AKP σήμερα.Η   Τουρκία να αναδειχθεί ηγέτιδα δύναμη του σουνιτικού κόσμου και έτσι να δημιουργήσει ένα ομοιογενές σουνιτικό κράτος.Αυτό το σχέδιο απαιτούσε την εξολόθρευση των χριστιανών (Aρμενίων,ελλήνοποντίων και ασσυροχαλδαίων) και των Yézidies. Ακριβώς όπως σήμερα που η Daesh εξοντώνει χριστιανούς και Yézidies.
Η παρέμβαση του τουρκικού στρατού σε Kessab και Deir ez-Zor είναι συναφής με αυτό το σχέδιο καθώς ο Recep Tayyip Erdoğan ελπίζει να προσαρτήσει το Βορρά της Συρίας αφού το ΝΑΤΟ θα έχει ανατρέψει τον Bachar el-Assad.
Αυτή η πανισλαμική ιδεολογία σήμερα υποστηρίζεται άλλοτε από τους αδερφούς μουσουλμάνους (επομένως από το AKP το οποίο ελέγχεται από το τουρκικό παρακλάδι της Αδελφότητας),την al-Qaïda και την Daesh.
Ο Recep Tayyip Erdoğan επιθυμεί να επαναφέρει το μεγαλείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.Εφαρμόζει την πολιτική της γενοκτονίας του σουλτάνου Abdülhamid II.
Στην πραγματικότητα εδώ κι έναν αιώνα σε αυτήν την περιοχή του κόσμου μόνο η Τουρκία και η Daesh διέπραξαν το έγκλημα της γενοκτονίας.Και σήμερα η πρώτη βοηθάει τη δεύτερη να το διαπράξει.
Δεν εκπλήσει ότι Τουρκία και Daesh πολεμούν την Αραβική Συριακή Δημοκρατία γιατί αυτή ενσαρκώνει ακριβώς το αντίθετο.Η Συρία δέχθηκε στο έδαφός της διωκόμενους πληθυσμούς της περιοχής μέχρι να γίνει αυτό το εθνικό μωσαικό που είναι σήμερα.
Το Ισραήλ.Ένα κράτος που δημιουργήθηκε στη συνέχεια μιας συμφωνίας μεταξύ Λονδίνου και  Washington το 1917 και που διατείνεται ότι δομήθηκε σε αντίδραση της γενοκτονίας των ευρωπάιων εβραίων από τους ναζί  1942-45 εντούτοις απουσίασε από το Ερεβάν.Αυτό προφανώς  έγινε και για να μην εκνευρίσει τον τούρκο σύμμαχό του……
Αυτή η εξέλιξη πέρα από άλλες εκτιμήσεις ανασύρει στην επιφάνεια το ρόλο των Dönmehs στο εσωτερικό των νεότουρκων.Οι Dönmehs είναι μια καμπαλιστική σέκτα που προσηλυτίστηκε στον XVII αι. στο ισλάμ για να διαφύγει τους διωγμούς αλλά θα συντηρήσει την εβραική του πίστη.
Η μη υποστήριξη του Ισραήλ στην γενοκτονία του 1915 δεν είναι καινούργια αλλά ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν εκφράστηκε με τόσο επίσημο τρόπο. Θυμόμαστε βέβαια τη θέση του τ. Συμβούλου του Benjamin Netanyahu καθηγητή Bernard Lewis, μέχρι που έγινε πρέσβης στο ΟΗΕ και έπειτα μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και κυρίως ιστορικός ειδικευμένος στη σύγχρονη Τουρκία. Ο επινοητής του πολέμου των πολιτισμών υποστηρίζει στη Le Monde ότι η σφαγή διογκώθηκε και ποτέ δεν ήταν προγραμματισμένη όπως αντίθετα συνέβη με αυτή των εβραίων από τους ναζί.
Αλλά από το Ερεβάν απουσίαζε και κάθε εκρόσωπος των ΗΠΑ.Αυτή η απουσία αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν αρχές αλλά μόνο συμφέροντα και ότι είναι στο στρατόπεδο του εγκλήματος,της Τουρκίας και της Daesh…..
Δεν υπάρχει παράδειγμα γενοκτονίας που να ολοκληρώθηκε σε μια μόνο φορά ούτε εναντίον μόνο ενός πληθυσμού. Αυτά τα εγκλήματα συνεχίζοντια πάντα για πολύ καιρό και αφορούν πάντα περισσότερα εθνικάγκρουπ.Είναι επομένως σημαντικό να καταδικάζονται οι πρώτες σφαγές και ν ακαταδικάζονται και οι ανάλογες ιδεολογίεςγια να εμποδιστεί η διαιώνιση των γενοκτονιών.(voltairenet.org 26/4/15)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.