Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

African Bloody Delicatesen... Africanizater...Africanication...whatever...(ΦΩΤΟ) (μτφρ: Αφρικανιζατέρ και Αφρικανικέϊσον)


γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
Εικόνες από Αφρική...
Τοπικά Εδέσματα...ποντίκια, νυχτερίδες, σκύλοι, πίθηκοι...
Σε υπαίθριους πάγκους...(άραγε μόνον στην Αφρική;)
Κατανοητές εθνικές ιδιομορφίες;

Και ο παράγοντας "υγιεινή"; 

Υπάρχει πουθενά; 
Χωράει πουθενά;
Επίσημα το "άγριο κρέας" και οι ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής ευθύνονται για την διασπορά του Έμπολα...και όχι μόνον...
Σεβαστός πολυπολιτισμός;
Η "υγιεινή" έχει θέση σ' αυτόν;


Ότι θέλει κάνει ο καθένας στο σπίτι του και η Αφρική είναι σπίτι τους;

Τώρα δηλαδή, θα πρέπει να πούμε "Σεβαστό";...
Και αν ναι, ισχύει άραγε το ίδιο και στη δική μας γειτονιά;

Ή μήπως το "εκεί" μεταφέρθηκε "ατόφιο" στο "εδώ" άρα το "εδώ" σεβόμενο το "εκεί" θα πρέπει να προσαρμοστεί αυτό (το "εδώ")  στο "εκεί";
Κι αν θέλουν να κάνουν "ότι γουστάρουν" στο σπίτι τους, στην Αφρική, τότε σημαίνει πως τους "αρέσει αυτό το εκεί", οπότε, γιατί αγωνιούν να το εγκαταλείψουν και να έρθουν στο "μισητό εδώ";
Κι επειδή τους αρέσει τόσο πολύ το εκεί, σημαίνει πως νομιμοποιούνται να μετατρέψουν και το εδώ κατά πως θέλουν για να μοιάζει όσο το δυνατόν πιο πολύ με το "εκεί σπίτι" τους;
Κάνε μια βόλτα στα στενά της Αθήνας...νύχτα...στις γειτονιές τους...

Θα δεις με τι μοιάζει ένα "πρόχειρο χασάπικο πεζοδρομίου"...ένα χοντρό ξύλο πάνω στο πεζοδρόμιο για τον τεμαχισμό του κρέατος και χύμα δίπλα μέσα σε μπωλ (ξέχνα τα ψυγεία) τα διάφορα κρέατα...

Αν σου θυμίσει τις φωτό απ' τα μέρη τους, μάλλον θα είναι σύμπτωση...
Όχι, δεν θα καταφέρεις να δεις πίσω από τα κλειστά παράθυρα, τα "παράνομα χασάπικα" που "ψιθυρίζει η νύχτα" πως υπάρχουν σε κάποια διαμερίσματα λαθρο/παράνομων/παράτυπων/παράφύσιν (όπως θέλετε βαφτίστε τους τέλος πάντων) μεταναστών....
Αν έχεις όμως τον τρόπο να "κρυφοκοιτάξεις" χαράματα κάποιες "Μαύρες συναλλαγές" στην (πάσης φύσεως - σκέψου ότι θέλεις) Χονδρική της Κρεαταγοράς της Ελλάδας (sic!) θα δεις πως αλλάζουν χέρια "μαύρο χρήμα και μαύρα κρέατα" σε ιδιαίτερα "χαμηλές τιμές"...
Για να φτάσουν αναλόγως φτηνά και στον λιανικό πελάτη του "παράνομου πάγκου"...
Είτε του πεζοδρομίου είτε του διαμερίσματος...
(Να μην πάρουμε όρκο για το αν αυτός είναι ΜΟΝΟ μετανάστης ή/και "ιθαγενής κακοπαθημένος" από την κρίση...πχ αν σου πούνε "θα βρεις τηγανιά χοιρινό 1 ευρώ το κιλό" τι σκέψεις θα κάνεις;)
Λένε κάποιοι "καλοθελητές μάστορες του βρώμικου κρέατος" πως ακόμη και "σχεδόν σάπιο" να' ναι,  το βάζεις στο ξύδι 24 ώρες και την άλλη μέρα είναι "έτοιμο" να το πασάρεις στον πελάτη (ψημένο ή ωμό)...εννοείται σε "αρκούντως" πολλαπλάσια τιμή απ' ότι αγόρασες το ψοφίμι...
Και, όχι, στα "χασάπικα του πεζοδρομίου" - ακόμη - δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους ποντίκια, νυχτερίδες, κλπ προς κατανάλωση...
Στα "ενδότερα";
Υποθέστε ελεύθερα...
Δικαιούστε...
Πάρτε και μια γεύση από το τι υπάρχει στο διαδίκτυο περί αυτού....(υποθέτω πως μετά από τόσες στήλες "λαθρο delicatessen" που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, ξεχωρίζετε πλέον τον αρουραίο από το σκύλο και την νυχτερίδα από τον πίθηκο, έτσι;)


























Για..."επιδόρπιο"....
Αφού δείτε "ότι απέμεινε" από την σφαγή του "εξαδέλφου του ανθρώπου"

Δείτε τον και σε κάποιες άλλες στιγμές...πιο intellectual...πιο ανθρώπινες...
Εκπαιδευμένος να συλλέγει ξύλα, να τα στήνει κατάλληλα, να ανάβει φωτιά, να τακτοποιεί το φαγητό στο τηγάνι, να το βάζει στη φωτιά, να το προσέχει και να το ανακατέβει όσο ζεσταίνεται, να συντηρεί την φωτιά, να το κατεβάζει όταν είναι έτοιμο και την κατάλληλη στιγμή, με τον κατάλληλο τρόπο (πηρούνι) να το τρώει...
Έτσι απλά για το "σημειολογικό" της υπόθεσης...

Καθώς, απ' αυτό το σημείο ως τον "κανιβαλισμό" ίσως είναι μια ανάσα δρόμος στο μυαλό του ανθρώπου που είναι ήδη "προετοιμασμένος" (και) γι' αυτό...
Άλλωστε, ο κανιβαλισμός δεν υφίσταται στον Βορρά...στο Νότο υφίσταται...ακόμη και σήμερα...
Συμπεριλαμβανομένης και της "ασιατικής μεριάς" του πλανήτη...
Θα πει βεβαίως κανείς, "μα εκεί είναι που ακμάζει η πείνα...όχι στο Βορρά...και ο κανιβαλισμός άκμαζε πάντα εκεί που βασίλευε η πείνα..."
Ακόμη κι έτσι να είναι, αυτό δεν δίνει συγχωροχάρτι σ' αυτόν που το διαπράττει...
Ποτέ στην ιστορία δεν δόθηκε συγχωροχάρτι γι' αυτό το ανοσιούργημα...επίσημα τουλάχιστον...
Ακόμη και στους καιρούς της μεγαλύτερης πείνας, παντού στον κόσμο, ο θάνατος ήταν η "ανταμοιβή" όσων τολμούσαν ν' αγγίξουν ανθρώπινο κρέας...
Ή μήπως "σχεδόν παντού";
Για περισσότερα περί κανιβαλισμού στους καιρούς των λιμών, στο σχετικό άρθρο πιο κάτω....
Όσο για τα "εξωτικά εδέσματα" των φωτό, ποιός είπε πως δεν φτάνουν εδώ στο Ελλάντα με χίλιους δυό τρόπους;
Έστω για λίγους....
Περισσότερα στο 
Το άγριο αφρικανικό κρέας μεταδίδει τον Έμπολα...(τι λες; θα πας κι απόψε για μια «έθνικ μπριζόλα πιθήκου»;)

Γιώργος Ανεστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.