Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ


Σύρου Δωρόθεος έφιππος

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Είναι γνωστό πως στην εποχή που ζούμε κάποιοι αρχιερείς έχουν «ξεφύγει» κυριολεκτικά και έχουν απαξιώσει το ράσο και την αποστολή τους, αλλά όπως φαίνεται αυτός ο σκανδαλισμός δεν λέει να σταματήσει. Ποιμένες προβάλλονται σαν να ζουν σε άλλο κόσμο, χωρίς να ενδιαφέρονται για την κατάσταση του ποιμνίου τους και κυρίως για τον επελάυνοντα Οικουμενισμό που ροκανίζει τα θεμέλια της Ορθοδοξίας.

Πρόσφατο παράδειγμα αρχιερέας νησιώτικου συμπλέγματος, ο οποίος πριν από λίγες μέρες είχε κατηγορήσει όσους προβληματίζονται για την αθρόα εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων στην χώρα μας σαν… ρατσιστές! Αλήθεια, γιατί ο ίδιος δεν παραχωρεί την πολυτελή του βίλα στην Μύκονο για να φιλοξενήσει αυτούς τους «μετανάστες» ;
Αλλά δεν έφτανε αυτό!
Κυριακή των Μυροφόρων, ο Σεβασμιώτατος Σύρου γνωστός για τις οικουμενιστικές του απόψεις, ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, στο Μάννα, κατά την εορτή του Προστάτου των μελών και αναβατών του Ιππικού Ομίλου Αγίου Γεωργίου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β” φέρων την εικόνα του Αγίου Γεωργίου, προεξήρχε, έφιππος, χαμογελώντας και χαριεντιζόμενος επί καθαρόαιμου ίππου,  στην λιτανεία της εικόνας ευλογώντας τους ιππείς.
Σε λίγο δεν αποκλείεται η περιφορά των Αγίων εικόνων να γίνεται και με… πολυτελή τζιπ από Αρχιερείς με… αθλητικές φόρμες!
Τι άλλο θα δούμε!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

2 σχόλια:

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.