Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Ιδεοληψίες και ασυνεννοησία απέναντι στην αύξηση της λαθρομετανάστευσης


Dead-End1

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει πλέον το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι παράτυποι μετανάστες στα μικρασιατικά παράλια που αναζητούν τρόπο να εισέλθουν στην χώρα μας.
Να σημειωθεί ότι απεσταλμένοι πράκτορες της παγκόσμιας διαπλοκής χρηματοδοτούν ανθρώπους σε Ασία και Αφρική, προκειμένου να προωθηθούν στις χώρες της Δύσης. Άλλωστε που βρίσκονται μαζικά τόσα χρήματα κατά κεφαλήν (3.000 δολάρια) με σκοπό να πληρωθούν οι λαθρέμποροι; Το τελευταίο διάστημα μάλιστα παρατηρείται έντονη αύξηση της λαθρομετανάστευσης.

Έτσι, μεταξύ άλλων, 1. οι μετανάστες ελέγχονται καλύτερα σε αστικά κέντρα της Δύσης, 2. επιτυγχάνεται εισαγωγή φτώχειας που επιδεινώνει την οικονομική κατάσταση των κοινωνιών και 3. διαλύεται η συνοχή της κοινωνίας και όλα ετοιμάζονται για την επιβολή τάξης μέσω του χάους που εντέχνως προκαλείται, ώστε η παγκόσμια κυβέρνηση να δώσει στις απελπισμένες και κατατρομοκρατημένες μάζες την «λύση» καταλύοντας τα συντάγματα χάριν της ασφάλειας και της οικονομικής… ευημερίας.
Επομένως οι λαθρομετανάστες που φθάνουν στα νησιά του Αιγαίου προωθούνται αμέσως στην ηπειρωτική Ελλάδα και μένουν ωστόσο εκεί, αφού η Ευρώπη αρνείται να τους δεχτεί. Η κυβέρνηση ανακοινώνει την δημιουργία κέντρων φιλοξενίας ανοικτού και κλειστού τύπου όπου θα τους παρέχεται τροφή και υγειονομική περίθαλψη.
Ωστόσο οι προηγούμενες δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου καθώς και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί ανοίγματος των συνόρων και κατάργησης των κέντρων κράτησης προκαλούν δυσπιστία σε σχέση με τις προθέσεις της κυβέρνησης που κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινής γνώμης. Επιπλέον αναμεσά τους υπάρχουν καμουφλαρισμένοι πράκτορες, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να ξεσηκώσουν τις ορδές των παράτυπων μεταναστών κατά των πολιτών.
Η αναπληρώτρια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής φαίνεται ότι βρίσκεται εντός τόπου και χρόνου και μιλά μόνο για πολιτικούς πρόσφυγες, κουνώντας μάλιστα το δάκτυλο σε όσους κάνουν λόγο για λαθρομετανάστες. Οι δε δηλώσεις της ότι «δεν υπάρχουν μετανάστες στην Ομόνοια, βγαίνουν το πρωί για να λιαστούν» πρέπει να βάλουν σε έντονες σκέψεις τους ιθύνοντες, αν πράγματι πρέπει να βρίσκονται σε τόσο σημαντικές για την εθνική ασφάλεια της χώρας θέσεις, άτομα που θέτουν τα ιδεολογήματα πάνω από την κοινή λογική.
Στο Μαξίμου δείχνουν να τα έχουν χαμένα. Για να δώσουν ελευθέρας πρότειναν διαχωρισμό σε μετανάστες και πρόσφυγες, δίνοντας έγγραφα παραμονής στους πρώτους. Ποιος θα είναι όμως σίγουρος αν ο κάθε ένας δεν λέει ψέματα για να πάρει χαρτιά;
Είπαν από την κυβέρνηση: «Στους Σύρους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο θα δίνονται άμεσα τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία θα μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα προτίμησής τους».
Μισή ώρα αργότερα όμως εκδόθηκε διορθωτική ανακοίνωση στην οποία η διατύπωση είναι διαφορετική: «Στους Σύρους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο θα δίνονται άμεσα όλα τα απαραίτητα έγγραφα» αναφέρεται ενώ έχει απαλειφθεί η φράση «με τα οποία μπορούν να ταξιδέψουν στην χώρα προτίμησής τους».
Άρα θα κάθονται στην Ελλάδα;
Η Τουρκία παίρνει εντολές να προωθεί λαθρομετανάστες στην ελλαδική επικράτεια – εξυπηρετώντας παράλληλα τα δικά της συμφέροντα, η Αθήνα δεν τους επαναπροωθεί στην γείτονα, η Ευρώπη σφυρίζει αδιάφορα και το πρόβλημα να διογκώνεται όλο και περισσότερο με τον Ο.Η.Ε. ή κάποιο άλλο παγκόσμιο κέντρο αποφάσεων να ετοιμάζει την «λύση». Η χώρα πάντως έχει γεμίσει προ πολλού παράνομους μετανάστες και απλά τώρα έρχονται κι άλλοι.

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπάρχει διάσταση και ασυνεννοησία. Εν αντιθέσει με την Χριστοδουλοπούλου ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους μετανάστες ενώ απέρριψε την δημιουργία χώρων υποδοχής και φιλοξενίας των μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου. ΟΙ ΑΝΕΛ έχουν δεσμευθεί να φρενάρουν την κυβέρνηση σε θέματα εθνικής πολιτικής.

Αναμένουμε τι μέλλει γενέσθαι.
Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία περίοδο που λόγω στην μη εξεύρεση λύσης με τους δανειστές ελέω… συνιστωσών, η αγορά έχει παγώσει με συνέπεια η Τρόικα να εκβιάζει την κυβέρνηση με ακόμα χειρότερα μέτρα, εκμεταλλευόμενη την δεινή οικονομική θέση της χώρας.
ΠΥΓΜΗ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.