Κυριακή 19 Απριλίου 2015

«Υποδείξεις» του τουρκικού ΥΠΕΞ στην ΕΛ.ΑΣ για την εμπρηστική επίθεση στο τζαμί της Κομοτηνή

komotini tazmi

Τα  σενάρια για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δίνουν και παίρνουν από τον διεθνή και τον τουρκικό τύπο...
Τα  σενάρια για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δίνουν και παίρνουν από τον διεθνή και τον τουρκικό τύπο, ενώ  ο χριστιανισμός «διώκεται» παντού και φυσικά και μέσα στην ίδια την Τουρκία. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα  « μας  γίνονται υποδείξεις» στο έργο της ελληνικής αστυνομίας σε σχέση με το περιστατικό εμπρησμού σε Τζαμί στην Κομοτηνή. μια πυρκαγιά η οποία οφείλεται σε βραχυκύκλωμα σύμφωνα με το Ελληνικό ΥΠΕΞ.
Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών  όπως πάντα, παρεμβαίνει  και «μας υποδεικνύει» ότι είναι «άξιο προσοχής» το γεγονός ότι τα περιστατικά στο Τζαμί Μαχμούντ Αγά στο Μαστζίντ Αλάνκουγιου στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα, «υπονοώντας προσπάθεια δημιουργίας πρόκλησης από  ακραίους κύκλους» στην Ελλάδα.
Μάλιστα η Άγκυρα ανακοίνωσε  ότι είναι «άξιο προσοχής» το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα η εμπρηστική επίθεση στο Τζαμί Μαχμούντ Αγά και η καταστροφή των δέντρων στο Μαστζίντ Αλάνκουγιου στην Κομοτηνή, αναφέρει η τουρκική τηλεόραση TRT.
«Μάθαμε με μεγάλη λύπη για την πυρκαγιά που προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο τζαμί» υπογραμμίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση του κινώντας την προσοχή στο γεγονός ότι τα δυο περιστατικά συνέβησαν ταυτόχρονα.
«Ευχόμαστε οι ελληνικές αρχές να εξιχνιάσουν το συντομότερο τις αποτρόπαιες αυτές επιθέσεις στους εν λόγω χώρους που είναι ιεροί για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης και περιμένουμε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την ειρήνη και την ασφάλεια της Τουρκικής Μειονότητας.», καταλήγει η ανακοίνωση.
«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 17 Απριλίου στον προαύλιο χώρο του τεμένους Μαχμούντ Αγά στην Κομοτηνή, οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, σε βραχυκύκλωμα», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, με αφορμή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ χετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 17 Απριλίου στον προαύλιο χώρο του τεμένους Μαχμούντ Αγά στην Κομοτηνή.
«Η έρευνα της πυροσβεστικής υπηρεσίας θα ολοκληρωθεί άμεσα (αρχές επόμενης εβδομάδος) οπότε και θα δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό αλλά και για τα δένδρα του μικρού τεμένους Αλάνκουγιου», συνεχίζει ο κ. Κούτρας, ο οποίος στη συνέχει κάνει λόγο για την καταστροφή ελληνορθόδοξων μνημείων στην Τουρκία
«Θα αναμέναμε, βέβαια, οι τουρκικές αρχές, που σπεύδουν να προεξοφλήσουν το αποτέλεσμα της υπό διενέργεια έρευνας, να επιδείκνυαν αντίστοιχη σπουδή στη διερεύνηση των κατά καιρούς περιστατικών καταστροφής ελληνορθόδοξων μνημείων στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τον ελληνικό  τοπικό τύπο  της περιοχής και ανάλυση στο pentapostagma.gr,  οι άνθρωποι της Άγκυρας το τελευταίο διάστημα « αλωνίζουν» στην περιοχή , προετοιμάζοντας «κάτι μεγάλο». Έχουμε δηλαδή μια υπερδραστηριοποίηση των ανθρώπων του τουρκικού προξενείου και των ΄»πέριξ αυτών» σε σχέση με την περιοχή. Τα σχέδια της Τουρκίας για την δυτική Θράκη είναι γνωστά, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να ευοδωθούν.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.