Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Διαδήλωση, Αλβανών και Βοσνίων στα Σκόπια υπέρ Τουρκίας και κατά του "ψέματος" της Αρμένικης Γενοκτονίας




Δείτε τι γίνεται στα Σκόπια. Μωαμεθανοί αλβανοί και Βόσνιοι διαδηλώνουν υπέρ Τουρκίας υποστηρίζοντας πως η Αρμένικη Γενοκτονία είναι ψέμα. Διαβάστε την Είδηση.
 Μια άλλη χώρα των Βαλκανίων όπου υπήρχαν αντιδράσεις για τους ισχυρισμούς των αρμενίων για τα γεγονότα του 1915 , είναι τα Σκόπια. Μια ομάδα συγκεντρώθηκε μπροστά από Τζαμί του Μουράτ Πασά στα Σκόπια μετά την προσευχή του τζουμά, και διαδήλωσαν με το σύνθημα «Ας βάλουμε ένα τέλος σ’ αυτό το ψέμα όλοι μαζί» Η ομάδα αποτελούνταν από τούρκους, αλβανούς και βοσνίους που διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης με Τουρκικές, Αλβανικές και σημαίες Βοσνίας στα χέρια.
Ο Καζίμα Ζεουνουλλάχ, ο οποίος εδώ ως εκπρόσωπος της ομάδας έχει διαβάσει μια δήλωση στα αλβανικά, τούρκικα και σλάβικα, είπε: «Καταδικάζουμε και διαμαρτυρόμαστε για την αναγνώριση της «αρμένικης γενοκτονίας» από την Ευρωπαϊκή Βουλή, τον Πάπα Φραντσέσκο και άλλων κρατών, σε μια εποχή που στο κόσμο ο πόλεμος τα δάκρυα και το αίμα χύνονται ποτάμι. Χιλιάδες άνθρωποι από διάφορες θρησκείες, εθνότητες και φυλές έχουν χάσει την ζωή, αλλά όπως διαπιστώθηκε από το μήνυμα του Πάπα αναφέρονται μόνο αυτοί που ανήκουν σε μία θρησκεία και μόνο μίας εθνικής ταυτότητας. Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια στάση που δείχνει διάκριση, ρατσισμό, και αντι-ισλαμισμό. Αναφέρει το Anadolu Agency. Η ομάδα κρατούσε στα χέρια πανό που έγραφαν πως οι αρμένικοι ισχυρισμοί για τα γεγονότα του 1915 είναι «ψέματα» και φώναξαν συνθήματα όπως «Τουρκία στάσου ίσια, τα Βαλκάνια είναι μαζί σου»
pelasgoskoritsas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.