Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Η »Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» ζήτησε την »εξάλειψη» της ρωσικής ορθοδοξίας.

lhklhkhkll

 

Η »Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» ζήτησε από τον επικεφαλή του  Εθνικού Κόμματος της Ουκρανίας, Όλεγκ Soskin, την »εξάλειψη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας». (donbass center/antifascist)
Ο  Oleg Soskin, δήλωσε:
«Το δεύτερο έργο (μετά την » κάθαρση «) είναι η απομάκρυνση της Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, καθώς πρόκειται για την κύρια βάση του επιτιθέμενου εχθρού. Δημιουργήθηκε από την KGB. Ο Στάλιν δεν την δημιούργησε ως σώμα του Θεού, αλλά ως σώμα του ‘κόκκινου δράκου’. Θα πρέπει να αφαιρεθεί από τη διάρθρωση της χώρας και να επιστραφούν στον ουκρανικό λαό, όλα τα περιουσιακά στοιχεία, οι εκκλησίες, και τα μοναστήρια» 

Ο Όλεγκ Σόσκιν, επίσης Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Μετατροπής, πρότεινε ως μια »αξιόπιστη λύση» για την μη αναγωρισμένη και σχισματική »Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» και για το »Πατριαρχείο του Κιέβου», την νομιμοποίησή τους μέσα από κανονιολογικά τερτίπια:
«Για τη διαδικασία αυτή, σύμφωνα με τους Κανόνες, πρέπει να κληθούν στην Ουκρανία τέσσερις Πατριάρχες του κόσμου και αντιπρόσωποι των Μονών του Αγίου Όρους και υπό χειροτονία τους να δημιουργήσουν μια ενιαία Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας που θα εκλέγει τον Πατριάρχη της».
Ζητάει από τον αυτοαποκαλούμενο αρχιεπίσκοπο Κιέβου δικαιοδοσίας πατριαρχείου Μόσχας  Ονούφριο, την συναίνεσή του:
»Για να γίνει αυτό, θα πρέπει  η Ουκρανική Εκκλησία , ο Αρχιεπίσκοπος Ονούφριος και οι επίσκοποί του  να δηλώσουν ότι είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν μια ενιαία Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και μετά να γίνει το ξεκαθάρισμα από τους πράκτορες  της KGB. Αν θέλουμε να κερδίσουμε τον Πούτιν , δεν έχουμε άλλη επιλογή »
»Ο Αρχιμανδρίτης Τύχων , της λέσχης Izborsk είναι ο εξομολόγος του Πούτιν και φαίνεται να του έβαλε την ιδέα  της Μόσχας ως Τρίτης Ρώμης, και τέταρτης…. Η έννοια της « Τρίτης Ρώμης » προβλέπει επέκταση, επιθετικότητα και  κατοχή. Καθοδήγησε τον Πούτιν να πιστεύει ότι θα γίνει βασιλιάς της Ρωσικής Αυτοκρατορίας».
Ο Αρχιμανδρίτης Τύχων μεταξύ άλλων, είναι  πρύτανης στη Θεολογική Σχολή, η οποία ασχολείται με την εκπαίδευση των ρώσων κληρικών.
»Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Τύχων είναι ένας από τους εγκεφάλους της ρωσικής επιθετικότητας εναντίον της Ουκρανίας. Η Ουκρανία άρχισε  την ανατροπή των Κομμουνιστικών συμβόλων, θα είναι και η πρώτη  χώρα που θα εξαλείψει την εκκλησία της Μόσχας, γιατί είναι ένα παρακλάδι που δημιουργήθηκε από τον Στάλιν », – δήλωσε ο Soskin.
Η δε Ελληνοκαθολική (ουνιτική) Εκκλησία του Κιέβου συμφωνεί και επαυξάνει σε σχετικό κείμενό της:
»Όσο περισσότερο καθυστερούμε, τόσο χειρότερη θα είναι η κατάσταση. Το συνολικό κόστος του πολέμου κατά της Ρωσίας , φτάνει μέχρι και το 1 τρις $.  ​​Ο Πούτιν δεν πρόκειται να  εγκαταλείψει αυτήν την πορεία. Ο στόχος που έθεσε στους ιερείς των μυστικών υπηρεσιών από τη Μόσχα  είναι να επαναφέρουν την αιμοδιψή γενοκτονική αυτοκρατορία της Τρίτης Ρώμης »
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.