Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ


e
Ο Νετανιάχου μίλησε σήμερα Τρίτη με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και εξέφρασε την απογοήτευση του Ισραήλ για την απόφαση της Ρωσίας να άρει την απαγόρευση για την πώληση του προηγμένου συστήματος αεράμυνας S-300 στο Ιράν. (Jerusalem Post)

Ο Νετανιάχου είπε στον Πούτιν ότι η κίνηση αυτή θα χρησιμεύσει μόνο στην αύξηση της επιθετικότητας του Ιράν και θα θέσει την ασφάλεια της Μέσης Ανατολής σε κίνδυνο.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι η πώληση του πυραυλικού συστήματος S-300 στο Ιράν ήταν το αποτέλεσμα μιας »επικίνδυνης συμφωνίας  μεταξύ του Ιράν και των παγκόσμιων δυνάμεων.»
«Μετά από αυτή τη συμφωνία , θα εξακολουθούν να υπάρχουν εκείνοι που ισχυρίζονται σοβαρά ότι η συμφωνία με το Ιράν θα αυξήσει την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή;» ρώτησε ο Νετανιάχου.
Ο Πούτιν απάντησε στον Νετανιάχου  ότι οι πύραυλοι S-300 έχουν μόνο αμυντικές δυνατότητες και δεν αποτελούν απειλή για το Ισραήλ.
Τη Δευτέρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την άρση της απαγόρευσης.
Ο υπουργός Άμυνας, Μωυσής Γιααλόν δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση ήταν ένα «άμεσο αποτέλεσμα της συμφωνίας-πλαισίου που επιτεύχθηκε στη Λωζάνη», αναφερόμενος στην πρόσφατη πυρηνική συμφωνία μεταξύ του P5 + 1 και της Τεχεράνης.
Ο Γιααλόν δήλωσε ακόμη ότι μια καταιγίδα μαίνεται γύρω από το Ισραήλ, και ότι το Ιράν «συνεχίζει να εξοπλίζεται και να εξοπλίζει και άλλους.»
Η  συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης για τους S-300 είναι «κάτι για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει  πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι λεπτομέρειες [της συμφωνίας]. Ήταν σαφές, ακόμα και τότε, ότι θα αρθούν οι κυρώσεις, και ότι, φυσικά, αυτό θα επηρεάσει και την ενίσχυση της Ιρανικής οικονομίας. »
Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Χεζμπολλά  λέγοντας ότι υποστηρίζει στρατιωτικά τη Συρία.
»Το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε καθόλου, και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα κενά στη συμφωνία-πλαίσιο και αυτό είναι σίγουρα πολύ ανησυχητικό. Ελπίζω ότι θα υπάρξει χρόνος κατά τους προσεχείς μήνες για να διορθωθεί αυτό «, δήλωσε ο Γιααλόν.
«Συνεχίζουμε να προειδοποιούμε για την κακή συμφωνία που αναπτύσσεται με το Ιράν, η οποία δεν περιλαμβάνει την τρομοκρατία, τους πυραύλους , ή τη στρατιωτική διάσταση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος. Ως εκ τούτου, είμαστε εναντίον αυτής της κακής συμφωνίας.»
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.