Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΤΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ «ΠΑΡΤΙ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


σάρωση0001

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ στην εσωτερική επικαιρότητα η πολιτική κατάσταση εκτραχύνεται συνεχώς, ενώ οι «εταίροι» και οι «σύμμαχοι» μας επιχειρούν να στραγγαλίσουν τον ελληνικό λαό, στο Αιγαίο ο ακήρυκτος εναέριος πόλεμος συνεχίζεται με καθημερινά επεισόδια σε ένα ατελείωτο σήριαλ.

Έτσι σύμφωνα με καινούργια ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, είχαμε και πάλι επικίνδυνες αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών F-16. Όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, 6 τουρκικά F-16 και ενώ εκτελούσαν πτήση στον… «διεθνή» εναέριο χώρο του Αιγαίου, δεχτήκαν την παρενόχληση δυο ελληνικών με αποτέλεσμα να εμπλακούν σε αερομαχία. Η αερομαχία κράτησε 7 λεπτά και το επικίνδυνο ήταν πως τα ελληνικά είχαν εγκλωβίσει στα ραντάρ τους τα τουρκικά με αποτέλεσμα να υπήρχε ανά πάσα στιγμή ο κίνδυνος η εμπλοκή να εξελιχτεί σε θερμή αναμέτρηση.
Το επεισόδιο σίγουρα είχε και άλλες «λεπτομέρειες» για τις οποίες δεν αναφέρουν τίποτα οι Τούρκοι και πάντως δείχνει πως η άμυνα του εναέριου χώρου μας, παρά τις όποιες δυσκολίες των Ελλήνων πιλότων ένεκα της εσωτερικής κατάστασης, καλά κρατεί και οι πιλότοι μας συνεχίζουν απτόητοι να παραδίδουν… «μαθήματα» στους συναδέλφους τους από την άλλη πλευρά του Αιγαίου.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.