Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Η Βουλγαρία καταγγέλλει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για «αθέμιτη» φορολογία


european-commission
Οι «γείτονες» Βούλγαροι των οποίων αρκετές χιλιάδες πολίτες έλαβαν σύνταξη από το ελληνικό κράτος, εργαζόμενοι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια...


Οι «γείτονες» Βούλγαροι των οποίων αρκετές χιλιάδες πολίτες έλαβαν σύνταξη από το ελληνικό κράτος, εργαζόμενοι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια , μας κατηγορεί για αθέμιτο φορολογικό καθεστώς. Νέα ελληνική νομοθεσία απαιτεί υψηλότερο φόρο σε συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν από τις ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία , αναφέρει σε άρθρο του το τουρκικό πρακτορείοAnadolou.com
Συγκεκριμένα η Βουλγαρία  προέβη σε επίσημη καταγγελία της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ισχυριζόμενη ότι η χώρα μας  έχει προβάλει  διακρίσεις φόρου επί ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο βουλγαρικό έδαφος .
Οι εν λόγω κανονισμοί ψηφίστηκαν τον περασμένο μήνα από την Ελλάδα και οραματίζονται την επιβολή φόρου 26 τοις εκατό φόρο για όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται από ελληνικές εταιρείες με επιχειρήσεις σε χώρες με «προνομιακό φορολογικό καθεστώς», σύμφωνα με μια λίστα που περιλαμβάνει δύο  κράτη μέλη της ΕΕ ( Βουλγαρία, Κύπρος) και οι οποίες δραστηριοποιούνται με χαμηλότερο συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων από ότι ισχύει επί ελληνικού εδάφους .
Ούτε η Κύπρος ούτε η Ιρλανδία δεν έχουν αντιδράσει ακόμη  στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της Αθήνας, τονίζει το δημοσίευμα  . Η καταγγελία έγινε δεκτή από την Επιτροπή την Μεγάλη Τετάρτη.
Η ελληνική νομοθεσία έχει ως στόχο στις συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε χώρες του εξωτερικού με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές για να συλλεχθούν περισσότερα χρήματα από το ελληνικό κράτος. Η φορολογική ρύθμιση  στοχεύει επίσης και στις βουλγαρικές εταιρείες που εξάγουν χιλιάδες προϊόντα  στην Ελλάδα. 
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, ο φόρος θα χρεώνεται εκ των προτέρων και οι εταιρείες θα έχουν προθεσμία τριών μηνών για λάβουν  οποιαδήποτε επιστροφή χρημάτων, αποδεικνύοντας ότι η συναλλαγή ήταν μια συνηθισμένη εμπορική πράξη, και όχι μια συμφωνία που είχε ως στόχο να αποφευχθεί η καταβολή φόρων στην Ελλάδα.
Η Βουλγαρία δήλωσε στην καταγγελία της ότι  ο νέος φόρος θα κοστίσει στην χώρα   800 εκατομμύρια Ευρώ  ετησίως.
Ασύμφωνα με ανάλυση στο pentapsotagma.gr, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τώρα τρεις μήνες για να εξετάσει την καταγγελία της Βουλγαρίας κατά της Ελλάδας, καθώς η χώρα μας  θα μπορούσε να υποχρεωθεί να αποζημιώσει τη Βουλγαρία, αν ο κανονισμός κριθεί  καταχρηστικός, καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα .
Καιρός ήταν η Πατρίδα μας να αρχίσει να συμμορφώνει την ανεξέλεγκτη  κατάσταση σύμφωνα με την οποία  δις Ευρώ «έκαναν φτερά» σε χώρες σαν την Βουλγαρία και την Κύπρο ενώ στην χώρα μας χιλιάδες εργαζόμενοι ευρίσκονται άνεργοι. Οι Βούλγαροι «θίχθηκαν» από την νομοθετική ρύθμιση ,  αλλά όταν εισέρχονταν κατά χιλιάδες οι Έλληνες ταξιδιώτες στην χώρα τους για διακοπές  τότε όλα ήταν  καλά . Κάποτε πρέπει  να  μπει μια τάξη για να μην κερδίζουν μόνο οι Πλούσιοι και επιτήδειοι ,  αλλά και ο εργαζόμενος.Με αυτό τον τρόπο οι ελληνικές επιχειρήσεις θα «ξαναγυρίσουν» στην πατρίδα μας για να μειωθεί η καλπάζουσα ανεργία.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.