Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

IΑΤΡΙΚΗ:ENA BHΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΕ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ



ΝΕΟΓΕΝΕΣΙΣ/H ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙ-ANΘΡΩΠΟΥ
O Valeri Spiridonov είναι 30 ετών.Είναι ρώσος προγραμματιστής και υποφέρει από μια σοβαρή εκφυλιστική νόσο.Δέχθηκε να είναι το πρώτο ανθρώπινο πλάσμα που το κεφάλι του θα μεταμοσχευθεί σε ένα άλλο σώμα μεταφέρει η ρωσική εφημερίδα Gazeta.ru.

Ο ιταλός χειρούργος Sergio Canavero ανακοίνωσε στις 8 Απρίλη ότι επέλεξε το νέο άνθρωπο που κατάγεται από το Vladimir (ανατολικά της Μόσχας) για να πραγματοποιήσει τη φημισμένη του επέμβαση για την οποία οργάνωσε μια διαφημιστική εκστρατεία την αρχή της χρονιάς. Αποτέλεσμα αυτής ήταν να ξεσηκώσει σάλο στην επιστημονική κοινότητα.
Ο Valeri Spiridonov ο οποίος δεν έχει συναντηθεί διαζώσης με τον γιατρό παρά μόνο μέσω του Skype αποφάσισε να κάνει αυτό το βήμα απελπισίας γιατί θέλει να έχει ένα νέο σώμα πριν να πεθάνει εξηγεί η  Gazeta.ru. “Αν φοβάμαι ;και βέβαια αλλά δεν έχω πολλές άλλες λύσεις.Αν αφήσω να διέλθει αυτή η ευκαιρία η τύχη μου θα είναι αξιοθρήνητη.Κάθε χρόνο επιδεινώνεται η υγεία μου ”, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην βρετανική  Daily Mail.
Η ασθένεια του Werdnig-Hoffman που του εμφανίστηκε έχει ως αποτέλσμα να παρουσιάζει μια σοβαρή μυική ατροφία που τον καταδικάζει σε αναπηρικό καροτσάκι.Και όχι μόνο αυτό αλλά τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο σε σύντομο χρονικό διάστημα.Τα άτομα που πάσχουν από αυτήν την ασθένεια δεν ζουν περισσότερο από 20 χρόνια.
Η επέμβαση που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το 2016 οφείλει να διαρκέσει 36 ώρες.Για την πραγματοποίσηή της θ΄απαιτηθεί το σώμα ενός δωρητή που θα είναι εγκεφαλικά νεκρός. Έχοντας αποκτήσει το νέο υγειές σώμα ο Spiridonov θα οφείλει να μείνει για ένα μήνα σε τεχνητό κώμα για να είναι σε ακινησία οι μύες του λαιμού.
Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης ηλεκτρόδια θα χρησιμοποιηθούν για να αναζωογοννούν τις ενώσεις των νεύρων και να τονώσουν τη συγχώνευση των σπονδύλων. Αν επιζήσει κι αν η μεταμόσχευση στεφθεί με επιτυχία θα μπορεί να κινήται,να μιλάει με τη δική του φωνή και να αισθάνεται το δικό του πρόσωπο.Μια φυσιοθεραπεία θα του επιτρέψει να σηκωθεί μετά από ένα χρόνο.
Μέχρι τώρα οι πρώτες προσπάθειες ανάλογου εγχειρήματος σε ζώα συνοδεύτηκαν από το θάνατο του ζώου στις 9 ημέρες. (courrierinternational 9/4/2015)
Αν επιτευχθεί θα πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτιά που εγείρει όμως τεράστια ζητήματα βιοηθικής όπως π.χ ο αποκεφαλισμός από ιατρούς κλινικά  νεκρών για την αφαίρεση του σώματος δότη.Ή η δημιουργία του πρώτου δι-άνθρωπου.
dimpenews.com

1 σχόλιο:

  1. Take a look at the picture of AFRICA-head of Christ
    http://jimakoskx.blogspot.gr/2015/11/planet-earth-christ-jesus-english.html
    Greece=Testes America=Langs Arabia=Mind India=Hard etc

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.