Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΣΥΡΙΑ-INTΛΕΜΠ:IΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ


10407047_740991966016294_6820362473457182328_n
Εφαρμόζοντας αυστηρή εφαρμογή ισλαμικής νομολογίας μέλη της  Jabhat Al-Nusr απήγαγαν  τον 57χρονο ελληνορθόδοξο ιερέα Ibrahim Farah από το Ιντλέμπ για άγνωστους λόγους. (almasdarnews)
Διάφορες τοπικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι ο ελληνορθόδοξος ιερέας Ibrahim Farah εφημέριος της ενορίας της Παναγίας απήχθη. Ομοίως απήχθησαν και ενορίτες δηλ. ελληνορθόδοξοι.Αναμένεται να δικαστεί ο ιερέας από σαριακού τύπου δικαστήριο.
Το πρακτορείο (Agence Fides) επιβεβαιώνει ότι τοπικές πηγές του ανέφεραν την απαγωγή και του δήλωσαν ότι ο ιερέας αποφάσισε να παραμείνει στο πόστο του να μην εγκαταλείψει την θέση του παρά την επερχόμενη κατάκτηση της πόλης από τους ισλαμιστές.
Χριστιανοί της πόλης δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν αν αυτός είναι ακόμη ζωντανός στα χέρια των απαγωγέων του αλλά πιστοποίησαν ότι απήχθη από την Jabhat Al-Nusrà.
H τρομοκρατική ισλαμιστική οργάνωση θυγατρική της Al-Qaïda το Μέτωπο της Νίκης «Jabhat Al-NusrA» και οι σύμμαχοί της της Harakat Ahrar al-Sham εγκαινίασαν ένα νέο βασίλειο τρόμου στην πόλη του Ιντλέμπ στους εναπομείναντες εγκλωβισμένους πολίτες.Απήγαγαν κληρικό εκτέλεσαν δημοτικούς υπαλλήλους  και ενεροποίησαν ένα συμβούλιο της Σαρία για να διοικήσει την κατεχόμενη πόλη.
Ισλαμιστές της Ahrar al-Cham Harakat  δολοφόνησαν εν ψυχρώ μέσα στην οικία της και μπροστά στα έντρομα μάτια των 2 παιδιών της την δασκάλα Roula Al-Zeer  μόνο και μόνο γιατί θεώρησαν ως έγκλημα ότι άτυχη εκπαιδευτικός είχε φωτογραφηθεί με το ζεύγος Άσαντ.11081120_1555552491380805_9065158200245668467_n
Σύμφωνα με κάποια πηγή από το Idlib, η  Roula ήταν μια χαρισματική δασκάλα.Φωτογραφήθηκε με το προεδρικό ζεύγος σε μια τελετή προς τιμήν των εκπαιδευτικών της χώρας για την επιτυχία τους στην εξάσκηση των παιδαγωγικών καθηκόντων.
Δύο χριστιανοί ιδιοκτήτες τοπικών εταιριών στην πόλη του Idlib συνελήφθηκαν από την Harakat ‘Ahrar al-Sham με την κατηγορία ότι προμήθευσαν με αλκοόλ τους πελάτες τους.
Στην πόλη του Idlib, οι χριστιανοί ήταν περισσότεροι από 1.000 πριν την έναρξη του πολέμου συγκεντρωμένοι σε κάποιες περιοχές στο κέντρο της πόλης.Η πλειοψηφία αυτών εγκατέλειψαν την πόλη από την επιθετικότητα των ανατρτών και κατέφυγαν σε Mhardeh, Ariha και  Banyas.Το Idlib είναι στην ΒΔ Συρία και απέχει μόλις 25 χλμ από τα σύνορα με την Τουρκία.Η αντεπίθεση του συριακού στρατού για την ανάκτηση της πόλης ξεκίνησε και βασίζεται σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς και εκτόξευση ρουκετών.  (Agence Fides 01/04/2015)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.