Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ένας Πούτιν στα καλύτερά του… και η ατάκα του αιώνα για τις ΗΠΑ (video)


Ο Πούτιν που δεν θα… κλωνοποιηθεί, και η ατάκα του αιώνα για τις ΗΠΑ (video)

Θα πρέπει να του αναγνωρίσει κανείς, ότι δεν έχει όμοιό του, στο σημερινό power status των ηγετών του πλανήτη. Όσο… μη δημοκρατικό κι αν τον χαρακτηρίζει η Δύση, ο Βλαντιμίρ Πούτιν στάθηκε περίπου αγέρωχος στην ετήσια συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό έθνος, αλλά και στην… ανθρωπότητα ολόκληρη.

Ο Ρώσος Πρόεδρος άντεξε 4 ολόκληρες ώρες. Σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το… διαδίκτυο. Με ερωτήσες ακόμη και μέσω Twitter.
Ως συνήθως, είπε πολλά. Και έβγαλε ειδήσεις.
Εμφανίστηκε γεμάτος αυτοπεποίθηση για τις αντοχές της ρωσικής οικονομίας στην κρίση και τις κυρώσεις, υποστηρίζοντας ότι τα χειρότερα πέρασαν.
Έδειξε… επικυρίαρχος της ευρύτερης περιοχής, μιλώντας με λόγια συμπόνοιας για τον Ουκρανό Πρόεδρο Βίκτορ Ποροσένκο, τον άνθρωπο που υποτίθεται ότι θα διεκδικούσε να του αποσπάσει ξανά την Κριμαία.
Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επανασυστήσει την αυτοκρατορία της Σοβιετικής Ένωσης. Παραδέχτηκε ότι η “σοβιετική αρκούδα” έκανε πολλά λάθη την εποχή της παντοδυναμίας της, όπως για παράδειγμα την προσπάθεια να επιβληθεί δια της βίας στις χώρες του Σιδηρούν Παραπετάσματος.
Απέκλεισε το ενδεχόμενο να… κλωνοποιηθεί ο ίδιος, ή να κλωνοποιήσει τον ρωσικό στρατό.
Και κράτησε τα καλύτερα για τις ΗΠΑ. Θύμισε ότι το χρέος των ΗΠΑ είναι υπερβολικά μεγάλο, και αποτελεί βασική εστία ανησυχίας για τη βιωσιμότητα συνολικά της παγκόσμιας οικονομίας. Υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ επιχειρούν να κάνουν σήμερα στον πλανήτη ό, τι έκανε η ΕΣΣΔ στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, την εποχή της δικής της παντοδυναμίας.
Και… δεν κόμπιασε, μπροστά στην ατάκα του αιώνα για την Αμερική: “Οι ΗΠΑ δεν θέλουν συμμάχους. Θέλουν υποτελείς”. Εννοούσε… δούλους, αλλά σταμάτησε εκεί τη φράση του. Όλοι όμως κατάλαβαν.
Ένας Πούτιν στα καλύτερά του…

ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.