Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Οι πονηριές των Σκοπιανών για το όνομα «Μακεδονία» με … παρένθεση!


map of yugoslavia 1939 vardarska  Οι πονηριές των Σκοπιανών για το όνομα «Μακεδονία» με … παρένθεση!

Οργανωμένο σχέδιο τριών μετώπων απειλεί την Ελλάδα. Εκτός από τα «υπόγεια» παιχνίδια των Τούρκων στη Θράκη και μόλις μία εβδομάδα μετά την επιλογή –πρόκληση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα να συμπεριλάβει στον κυβερνητικό σχηματισμό το κόμμα των Τσάμηδων, πριν από δύο ημέρες δημοσιοποιήθηκαν τηλεφωνικοί διάλογοι του πρωθυπουργού των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι για την «ντρίπλα» που προσπαθεί να κάνει στην Ελλάδα όσον αφορά την ονομασία : προτείνει προσδιορισμό εντός…παρένθεσης, ώστε να αφαιρεθεί μελλοντικά και να παραμείνει μόνο το «Μακεδονία».

Ο αρχηγός της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM), του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στα Σκόπια, Ζόραν Ζάεφ, δημοσιοποίησε τηλεφωνικούς διαλόγους μεταξύ του Γκρούεφσκι και του πρώην υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι για τις πιθανές ονομασίες που θα μπορούσαν να προταθούν και να γίνουν αποδεκτές από την Ελλάδα.
Ο Μιλόσοσκι προτείνει,λοιπόν, ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, όπως ζητά η Αθήνα, αλλά εντός παρένθεσης, ώστε να αφαιρεθεί μελλοντικά και να παραμείνει μόνο το «Μακεδονία»! Συγκεκριμένα, προτείνει δύο εκδοχές: είτε το « Ανεξάρτητη Δημοκρατία της (Άνω) Μακεδονίας» είτε το « Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Μακεδονίας ( Βαρδάρη)».
« Τα Σκόπια είναι ένα κράτος – βόμβα, έτοιμο να εκραγεί και να προκαλέσει βαλκανικό ντόμινο. Είναι όμηρος των Αλβανών, ορμητήριο της Τουρκίας και ‘’τέκνο’’ της μητέρας Βουλγαρίας με κοινή ιστορία» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο πρώην πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Νίκος Μέρτζος. Σύμφωνα με τον ίδιο , βρίσκεται σε εξέλιξη οργανωμένο σχέδιο κατά της Ελλάδας, που βάλλεται αυτήν τη στιγμή από τρεις πλευρές : το «αφεντικό» Τουρκία, το υποχείριο της Αλβανία και τα Σκόπια, τα οποία καιροφυλακτούν σε συνεννόηση με τους δύο παραπάνω.
« Οι μουσουλμάνοι αυτή τη στιγμή στα Βαλκάνια έχουν τριπλάσιο δείκτη γεννήσεων. Ήδη ένας αυτοκινητόδρομος ενώνει την Αδριατική και μεταξύ τους τις αλβανικές πρωτεύουσες Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου και Τίρανα της Αλβανίας, ενώ φέτος νέος αυτοκινητόδρομος 55 χιλιομέτρων ενώνει την Πρίστινα με την πρωτεύουσα των Σκοπίων σημειώνει ο κ. Μέρτζος.
Αρ. Μάτιος, δημοκρατία
history-of-macedonia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.