Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Καμμένος σε Γουόρμουθ: Βάση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, Υφ. Άμυνας Η.Π.Α.: Θα είστε μαζί μας στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

kamenos1

Την υφυπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Κριστίν Γουόρμουθ συνάντησε για μισή ώρα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, αντί του ομολόγου του Αστον Κάρτερ. Η ακύρωση της συνάντησης με τον κ. Κάρτερ έγινε το Σαββατοκύριακο, με εκπρόσωπο του αμερικανικού Πενταγώνου να μιλάει στην «Κ» για «αναπρογραμματισμό της συνάντησης». Ωστόσο, δεν γνώριζε πότε θα προκύψει η επόμενη ευκαιρία για τη συνάντηση των δύο υπουργών. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η δικαιολογία που δόθηκε στην ελληνική πρεσβεία της Ουάσιγκτον για την ακύρωση ήταν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, λόγω των οποίων το πρόγραμμα του κ. Κάρτερ επιβαρύνθηκε.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Καμμένος απέδωσε την ακύρωση του ραντεβού του με τον κ. Κάρτερ στο γεγονός ότι στον Λευκό Οίκο «χτίζουν την πολιτική στη Μέση Ανατολή», σημειώνοντας ότι ακυρώθηκαν «όλα τα ραντεβού» του Αμερικανού ομολόγου του, ο οποίος ωστόσο εξέφρασε την πρόθεση να τον συναντήσει στο μέλλον.
Σύμφωνα με τον Ελληνα υπουργό, στη συνάντηση με την κ. Γουόρμουθ δεν ετέθη το ζήτημα της εσωτερικής τρομοκρατίας, αλλά συζητήθηκαν οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία. Οπως είπε, εξήγησε τις σημαντικές εν μέσω κρίσης οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, αλλά και την ευαισθησία της Αθήνας στο θέμα της Ουκρανίας λόγω της ελληνικής μειονότητας στη Μαριούπολη. Από την πλευρά της, η κ. Γουόρμουθ επέμεινε ιδιαίτερα στον σεβασμό των κυρώσεων.
Ο κ. Καμμένος ανέφερε επίσης στην Αμερικανίδα υφυπουργό τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η βάση της Σούδας για τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ και την πρόταση να δημιουργηθεί σε αυτή μια νατοϊκή αεροπορική βάση, με μεταφορά της υπάρχουσας ναυτικής βάσης στην Κάρπαθο. Επιπλέον, την ευχαρίστησε για την στήριξη των ΗΠΑ στα θέματα της οικονομίας (ποια στήριξη άραγε;) και ζήτησε την άσκηση πίεσης προς την Τουρκία για τον έλεγχο της μετανάστευσης.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.