Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Το Τέλος της Απομόνωσης – Η Βρετανία ζήτησε τη βοήθεια του Πούτιν για το Μεσανατολικό


Ντέιβιντ Κάμερον και Βλαντιμίρ Πούτιν

Ιστορικές Στιγμές.
Η Μεγάλη Βρετανία κάλεσε τη Ρωσία να συμμετάσχει στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, γεγονός που δείχνει πως η Δύση φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει ότι η αντιπαράθεση με τη Ρωσία δεν θα έχει καλή κατάληξη. Ωστόσο, και οι δύο χώρες διοργανώνουν μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις για να διατηρηθεί η πρόσοψη της σύγκρουσης και να μην δώσουν την εντύπωση αδυναμίας, έγραψε η DWN.

«Η Δύση έχει συνειδητοποιήσει ότι η απομόνωση της Ρωσίας είναι αναποτελεσματική, ιδιαίτερα όταν κατέστη σαφές ότι η Αμερική δεν έχει επιτύχει θετικά αποτελέσματα στη Συρία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Βρετανία και η Ρωσία έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να συνεργαστούν στενά για την επίλυση της συριακής κρίσης. Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησαν σε συνάντηση μεταξύ ανώτερων συμβούλων ασφαλείας των δύο χωρών, ανέφερε η εφημερίδα, αναφερόμενη σε μια δήλωση της βρετανικής κυβέρνησης.
Οι δραστηριότητες του ισλαμικού κράτους και ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας, αποτέλεσαν τα κύρια θέματα στη μισάωρη τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δύο χώρες δεν θέλουν να αποκαλύψουν την μεταστροφή στις σχέσεις τους σύντομα. Έτσι, διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις που θυμίζουν την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες ξεκίνησαν τη Δευτέρα μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις με περίπου 100 πολεμικά αεροσκάφη στη Σκανδιναβία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. Η άσκηση ι προφανώς αποσκοπεί στην ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ρωσία, με τη σειρά της, απάντησε με μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση στην Ural και τη Σιβηρία. Περίπου 12.000 στρατιώτες και 250 μαχητικά αεροσκάφη θα διεξάγουν στρατιωτική εκπαίδευση στην αεράμυνα μέχρι την Πέμπτη.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.