Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Παλμύρα εκεί όπου ο Δαβίδ νίκησε τον Γολιάθ ….η Συρία μάχεται την ισοπεδωτική Νέα Τάξη

La cité antique de Palmyre est vieille de plus de 2000 ans.


Ολονύκτιες μάχες για τον έλγχό της.Ο στρατός τους απώθησε πρόσκαιρα......
Oλονύκτιες μάχες για τον έλεγχο της Παλμύρας.Στην Παλμύρα (Τednor ή Τhamar=φοίνικας) εκεί όπου ο μικρόσωμος Δαβίδ νίκησε τον Γολιάθ και ο Σολομώντας ίδρυσε την πόλη προς τιμήν αυτού του γεγονότος (Bασιλειών Γ κεφ.15,Ιωάννης Αντιοχείας) χιλιετηρίδες αργότερα η ιστορία επαναλαμβάνεται.Ο στρατός μιας χώρας της Συρίας αντιστέκεται στους εκατοντάδες χιλιάδες εισβολείς από 81 χώρες άρτια εξοπλισμένους μισθοφόρους.Αντιστέκεται ενάντια στην πολιορκητική μηχανή των δυτικών,της Τουρκίας και του Κόλπου.Στρατιωτική πηγή προερχόμενη από τις ειδικές δυνάμεις  του συριακού στρατού "Suqour Al-Sahra» (γεράκια της ερήμου ) το Σάββατο το πρωί αποκάλυψε στο Al-Masdar την κατάσταση που επικρατεί στην αραχαία πόλη Παλμύρα (Tadmor ) και στις ανατολικές περιοχές της επαρχίας τςη Χομς.

Η πηγή προσκείμενη στο  Suqour Al-Sahra μετέφερε ότι ανταλλαγές πυρών με σφοδρότητα πραγματοποιήθηκαν όλη τη νύχτα μεταξύ των δυνάμεων του συριακού στρατού και της ISIS.Ειδικότερα βίαιες μάχες σημειώθηκαν στην περιφέρεια του καρτικού νοσοκομείου της Παλμύρα στο Checkpoint Bakheetan, και στο κάστρο Al-Athriyah στο όρος Qaysoun.
Η αναταλλαγή πυρών έπαυσε στις 06h30 το πρωί του Σαββάτου  με το συριακό στρατό να έχει τον ολοκληρωτικό έλγχο της Παλμύρα και του συνοικισμού Al-'Amuriyah στην περιφέρειά της.Οι ολονύκτιες μάχες επέφεραν το θάνατο περισσοτέρων από 30 μελών του Ισλαμικού Κράτους καθώ ςκι ατη καταστροφή 3 τεθωρακισμένων οχημάτων τους  και αντιαεροπορικών συστημάτων.
Μετά από αυτήν την αποτυχία η  ISIS άρχισε τα τυφλά χτυπήματα με ρουκέτες και οβίδες στις κατοικημένες περιοχές της πόλης που απαριθμεί περί τους 50.000 κατοίκους. Η συριακή αεροπορία ανέλαβε δράση και επέφερε χτυπήματα κατά των θέσεων των τζιχαντιστών.
Σύμφων αμε την στρατιωτική πηγή οι δυνάμεις του συριακού στρατού ανακάλυψαν 9 παιδιά μεταξύ των 32 εκτελεσθέντων από την  ISIS στην περιοχή της Al-'Amuriyah.Τα σώματά τους όφελαν να ταυτοποιηθούν αλλά τα σώματά τους ήταν διάτρητα από πυρά.
Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου η ακτάσταση στην Παλμύρα είναι σχετικά ήρεμη και οι δυνάμεις του συριακού στρατού επανέκτησαν όλα τα σημεία ελέγχου στις εισόδους της πόλης.Σε κάθε περίπτωση η  ISIS βρίσκεται πάντα κοντά στον αρχαιολογικό χώρο στην δυτική περιφέρεια της πόλης. (almasdarnews 16/5/15)
Από την πλευρά του στο AFP ο Talal Barazi κυβερνήτης της Χομς περιφέρειας της οποίας τμήμα αποτελεί η περιοχή επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.σύμφωνα με τον ίδιο εντός της πόλης βρίσκονται 35.000 κάτοικοι και πολλοί εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές.
Συνολικά 100 000 είναι το σύνολο των μονίμων κατοίκων και των εκτοπισμένων στην περιοχή της Παλμύρα σύμφωνα με το φιλοαντιπολιτευτικό OSDH.
Η γ.Διεύθυντρια της Unesco η Irina Bokova από τη Βυρητό δήλωσε πολύ ανήσυχη για τις εξελίξεις στην Παλμύρα. (Afp)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.