Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Φαίνεται ότι τελειώνουν τα χαρτονομίσματα και μας δίνουν "κίνητρα" στο ΦΠΑ ....για χρήση πλαστικού χρήματος !

Φωτογραφία του Παππούς Νίκος Αρβανίτης.


Παππούς Νίκος Αρβανίτης
ΑΝΕΠΑΡΚΉΣ Η ΠΟΣΌΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΊΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΆΤΩΝ ....ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΈΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΏΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑΣ(;)
ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ,
ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ....ΑΝ ΈΧΟΥΝ ΒΆΣΗ(;) ....ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΩ ΤΊΠΟΤΕ ....Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΜΑΣ ΈΧΕΙ ΤΡΕΛΆΝΕΙ ....ΑΥΤΌΣ ΠΟΥΛΆΕΙ ΚΙ' ΕΜΕΊΣ ΟΙ ΜΑΛ@@@Σ ΑΓΟΡΆΖΟΥΜΕ(ΜΕΤΡΗΤΟΊΣ) ....ΤΗΝ ΤΡΈΛΑ !

...."ΚΟΙΜΌΜΑΣΤΕ ΌΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΟ"! ...ΠΟΥ ΛΕΝΕ.
Φαίνεται ότι τελειώνουν τα χαρτονομίσματα και μας δίνουν "κίνητρα" στο ΦΠΑ ....για χρήση πλαστικού χρήματος !

- ΊΣΩΣ ΈΤΣΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΎΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΊ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΈΣ ΦΠΑ ....ΜΕ ΚΆΡΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΊΣ ΚΆΡΤΕΣ. ΜΑΣ ΚΡΎΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ.
- ΤΗΝ ΑΝΆΓΚΗ ....ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ -ΔΉΘΕΝ- ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΌ ....ΚΑΙ ΠΆΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΉΣ ΒΑΠΤΊΖΟΥΝΕ.
- ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΆΛΛΕΙΣ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΎΝΗ κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ....ΤΈΛΟΣ, ΩΣ ΕΔΏ ....ΑΝΟΧΉ -ΠΛΈΟΝ- ΜΗΔΈΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΟΙΝΩΝΊΑ.
ΤΟ ΓΙΑΤΊ ....ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΔΗΜΟΣΊΕΥΜΑ.
[ ΙΘΑΓΕΝΉΣ ]
= Επιβεβλημένη η συμφωνία, τελειώνουν τα χαρτονομίσματα .
19/02/2015
Επιβεβλημένη η συμφωνία, τελειώνουν τα χαρτονομίσματα – Οι φήμες για Αυστρία και το μήνυμα της ΕΚΤ με όριο 68,3 δισ στο ELA
Η κατάσταση την ρευστότητα των τραπεζών είναι οριακή και απατείται άμεσα συμφωνία Ελλάδος με ΕΕ - Μην υποτιμηθεί το πρόβλημα
Σοβαρότατες ενδείξεις – που επιβεβαιώνουν τραπεζικές πηγές αλλά όχι η ΤτΕ – προκύπτουν ότι αρχίζουν να τελειώνουν τα χαρτονομίσματα από την ελληνική αγορά.
Μάλιστα τραπεζικός παράγοντας αναφέρει ότι έχουν ξεκινήσει μυστικές μεταφορές από το εξωτερικό και μεταξύ αυτών και από την Αυστρία.
Τραπεζικός παράγοντας σε τράπεζα με σημαντικότατο μερίδιο αγοράς στις καταθέσεις αναφέρει ότι «κυκλοφορούν πολλά χαρτονομίσματα προερχόμενα από την Αυστρία», ωστόσο η ΤτΕ δεν επιβεβαιώνει αυτή την πληροφορία.
Οι μεγάλες εκροές καταθέσεων τον Ιανουάριο που συνεχίστηκαν και τον Φεβρουάριο έχουν οδηγήσει σε μια απώλεια περίπου 20,6-21 δισεκ. ευρώ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στις 16 Φεβρουαρίου η εκροή ήταν μόλις 40 εκατ, στις 17 Φεβρουαρίου η εκροή έφθασε τα 255-300 εκατ και στις 18 Φεβρουαρίου η εκροή έφθασε στα 320-340 εκατ ευρώ.
Οι συνεχείς εκροές καταθέσεων, απόρροια της αβεβαιότητας για την πορεία της Ελλάδος, αν θα υπάρξει συμφωνία και αν βρεθεί στις 2 Μαρτίου με πρόγραμμα ή όχι η Ελλάδα έχουν οδηγήσει σε εκροές καταθέσεων μεγάλης κλίμακας.
Οι καταθέσεις έχουν υποχωρήσει στα 144 δισεκ. ευρώ πλέον και συγκριτικά με τα ιστορικά υψηλά του Ιανουαρίου του 2010 στα 237,8 δισεκ. έχουν οδηγήσει σε μια ιστορική μείωση περίπου 94 δισεκ. ευρώ.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία τα τραπεζογραμμάτια σε κυκλοφορία ανέρχονται σε 27 δισεκ. και οι καθαρές υποχρεώσεις από την κατανομή χαρτονομισμάτων στο ευρωσύστημα (9.2 του παθητικού στον ισολογισμό της ΤτΕ) περίπου 5,1 δισεκ.
Δηλαδή σωρευτικά τα τραπεζογραμμάτια σε κυκλοφορία φθάνουν τα 33 δισεκ. ευρώ.
Με δεδομένο ότι οι ανάγκες σε χαρτονομίσματα έχουν αυξηθεί λόγω των εκροών καταθέσεων είναι 100% βέβαιο ότι θα έχουν αυξηθεί τα τραπεζογραμμάτια σε κυκλοφορία π.χ. στα 38 ή 40 δισεκ.
Στις 26 Φεβρουαρίου που θα δημοσιευθεί η λογιστική κατάσταση Ιανουαρίου του 2015 της ΤτΕ θα διαπιστωθεί το πιθανότερο σενάριο ότι τα τραπεζογραμμάτια σε κυκλοφορία θα έχουν αυξηθεί.
Η ΤτΕ δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία για μεταφορές τραπεζογραμματίων από την Αυστρία, ωστόσο οι τραπεζικές πηγές επιμένουν...το σημαντικότερο όμως είναι ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι η κατάσταση είναι οριακή και απαιτείται πάσει θυσία να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και ΕΕ.
Κατά το πιθανότερο σενάριο επαναλαμβάνεται η στρατηγική που είχε ακολουθήσει η Τράπεζα της Ελλάδος επί εποχής Γ. Προβόπουλου που με cargo μέσω της Lufthansa μεταφέρονταν τραπεζογραμμάτια από την Ιταλία στο Χολαργό όπου αποθηκεύονται τα χαρτονομίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Το μείζον θέμα δεν είναι αν έρχονται ή δεν έρχονται από την Αυστρία αλλά η κρισιμότητα της κατάστασης, την οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιολογήσει και μελετήσει με πολύ μεγάλη προσοχή και να κατανοήσει γιατί είναι απαραίτητη μια συμφωνία με την ΕΕ που θα λειτουργήσει υπέρ της οικονομίας και των τραπεζών.
Κατά ορισμένες πηγές μόνο στο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ η Ελλάδα δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς μέρος του τυπώνεται και στην Ελλάδα.
Αν και εφόσον συμβαίνει αυτό – και το αναφέρουμε γιατί η ΤτΕ δεν το επιβεβαιώνει – αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα.
Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι η στάση της ΕΚΤ η οποία χθες 18 Φεβρουαρίου έστειλε ένα προειδοποιητικό μήνυμα στην Ελλάδα.
Η ΕΚΤ έθεσε όριο στο ELA καθώς η ΤτΕ ζήτησε αύξηση της γραμμής της έκτακτης παροχής ρευστότητας κατά 8 με 10 δισεκ. και η ΕΚΤ ενέκρινε μόνο 3,3 δισεκ. ευρώ.
Η τρέχουσα γραμμή ELA ανέρχεται στα 68,3 δισεκ. ευρώ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ελληνικές τράπεζες δανείζονται με δύο τρόπους από την ΕΚΤ μέσω ELA και απευθείας από την ΕΚΤ.
Η συνολική εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών κινείται μεταξύ 93 και 95,5 δισεκ. ευρώ εκ των οποίων τα 68,3 δισεκ. θα είναι ELA και περίπου 27 δισεκ. απευθείας άντληση ρευστότητας από την ΕΚΤ.
Προφανώς και η αύξηση δεν πραγματοποιήθηκε με πολιτικά κριτήρια αλλά με βάση τα collaterals.
Όμως ακόμη και αν διαψεύδεται.....η ΕΚΤ με την στάση της ξεκαθαρίζει ότι δεν θα διακόψει το ELA δεν θα προκαλέσει πιστωτική ασφυξία στην Ελλάδα και στις τράπεζες αλλά θέτει όρια στον παρεχόμενο μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας ELA τα 68,3 δισεκ. ευρώ.
Αν η Ελλάδα στις 2 Μαρτίου του 2015 δεν βρίσκεται σε κάποιας μορφής πρόγραμμα η ΕΚΤ θα χορηγεί ρευστότητα στις τράπεζες μόνο 68,3 δισεκ. και επειδή οι εκροές καταθέσεων θα συνεχιστούν χωρίς συμφωνία οι τράπεζες…..υποχρεωτικά θα οδηγηθούν σε περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων και του ορίου ανάληψης μετρητών 200 ευρώ κατά τον σχέδιο Προβόπουλου από τα ATMs την ημέρα ή 100 ευρώ ανά λογαριασμό σε ATMs σε ένα πιο δυσμενές σενάριο.
Η ΕΚΤ έστειλε ένα καθαρό μήνυμα δεν θα προκαλέσει πιστωτική ασφυξία αλλά δεν θα διαθέσει περισσότερο ELA από τα 68,3 δισεκ. ευρώ
Η εξέλιξη αυτή καθιστά όχι απλά αναγκαία αλλά απόλυτα επιβεβλημένη την συμφωνία μεταξύ της Ελλάδος και της ΕΕ.
Η κυβέρνηση δίνει ένα αγώνα διαπραγμάτευσης αλλά τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, η ΕΛΛΑΔΑ χρειάζεται συμφωνία με την ΕΕ και κάποιας μορφής πρόγραμμα.
Όχι άλλη καθυστέρηση, το τραπεζικό σύστημα είναι στα όρια του.
Κωδικοποίηση χαρτονομισμάτων ανά χώρα:
Σε κάθε χαρτονόμισμα που κατέχετε υπάρχει ένας σειριακός αριθμός...ο οποιός μπροστά φέρει ένα γράμμα της αλφαβήτου στα αγγλικά.
Κάθε γράμμα συμβολίζει ένα κράτος π.χ. το Ζ είναι το Βέλγιο
bankingnews.gr
Παππούς Νίκος Αρβανίτης Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ... ΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΧΡΕΟΚΟΠΩΝ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΩΝ ΨΕΥΔΟΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ, Η ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ.... Ο ΔΗΘΕΝ "ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ" ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.