Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Φουντώνει ο διωγμός των Χριστιανών στην Κίνα – Απαγορεύονται οι Σταυροί!


stavros


Οι αρχές στην ανατολική επαρχία της Κίνας Zhejiang, έχουν καταθέσει προτάσεις για απαγόρευση της τοποθέτησης σταυρών στην κορυφή των προτεσταντικών και καθολικών εκκλησιών, προκαλώντας τις αντιδράσεις της χριστιανικής κοινότητας.

Από τις αρχές του 2014, οι κομμουνιστές αξιωματούχοι στη Zhejiang έχουν κατεβάσει με τη βία σταυρούς σε περισσότερες από 400 εκκλησίες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, προκάλεσαν βίαιες συγκρούσεις με τα μέλη του εκκλησιάσματος.
Υποστήριξαν ότι οι σταυροί παραβιάζουν τους οικοδομικούς κανονισμούς, αλλά οι επικριτές λένε ότι η ταχεία αύξηση των Χριστιανών στην Κίνα έχει ταρακούνησε το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα.
«Οι αρχές έχουν προσδώσει μεγάλη σημασία σε αυτό το θρησκευτικό σύμβολο. Αυτό σημαίνει όχι άλλη εμφανής εκδήλωση του Χριστιανισμού στη δημόσια σφαίρα», είπε ο Zheng Leguo στο AP, ένας πάστορας από την επαρχία Zhejiang ο οποίος τώρα ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Zheng αναφέρθηκε στην πιο πρόσφατη καταστολή ως «περιορισμό του δημόσιου χώρου για τον Χριστιανισμό». Πρωταρχικός στόχος τους είναι τα σύμβολα και όχι η ίδια η πίστη και είναι πιο ήπιο από ό,τι τα προηγούμενα μέτρα καταστολής.
Οι αρχές έκαναν πίσω στην πλήρη απαγόρευση και ένα σχέδιο των νέων κανόνων που δημοσιοποιήθηκε από την κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα, δείχνει ότι οι σταυροί δεν πρέπει να είναι μεγαλύτεροι από το 10 τοις εκατό του ύψους της πρόσοψης, πρέπει να ταιριάζουν με την αρχιτεκτονική του περιβάλλοντός τους και να είναι εντελώς σταθεροί στους τοίχους των κτιρίων αντί να προεξέχουν πάνω στην ταράτσα.
Ο Fang Shenglan, ένας μηχανικός στο Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και Ερευνών Zhejiang Provincial που ασχολήθηκε με το γράψιμο των νέων κανόνων, επιβεβαίωσε στο AP ότι δεν θα επιτρέπονται πλέον οι σταυροί στον τελευταίο όροφο, αλλά δεν εξήγησε γιατί.
Από τη δεκαετία του 1980, όταν το Πεκίνο χαλάρωσε τον έλεγχο της θρησκείας, ο Χριστιανισμός αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς.
Αλλά τον περασμένο Αύγουστο, Χριστιανοί πάστορες και θρησκευτικοί μελετητές κλήθηκαν στο Πεκίνο, όπου τους ειπώθηκε ότι η χριστιανική πίστη πρέπει να «προσαρμοστεί στην Κίνα» και να είναι απαλλαγμένη από ξένες επιρροές, ένας επιδέξιος τρόπος να πουν ότι πρέπει να υπακούσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα.
Με συντηρητικά επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των Χριστιανών στην Κίνα είναι περί τα 23 εκατομμύρια, αλλά ανεξάρτητοι μελετητές λένε ότι ο αριθμός φτάνει στα 100 εκατομμύρια. Αυτό θα σήμαινε ότι υπάρχουν περισσότεροι χριστιανοί από ότι μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος, που ανέρχονται σε 85.000.000.
Η πόλη της Wenzhou στα νοτιοανατολικά της επαρχίας Zhejiang μερικές φορές αποκαλείται η «Ιερουσαλήμ της Κίνας», διότι στεγάζει περίπου 2.000 από τις 4.000 εκκλησίες της επαρχίας.
Hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.