Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Το νέο Μνημόνιο, τα εθνικά θέματα και οι… «μειλίχιες» Η.Π.Α.


Πλέον «ξεφεύγει» και σε κυβερνώντες ότι έρχεται νέο Μνημόνιο για να «καλυφθούν οι χρηματικές ανάγκης της χώρας», οι οποίες αυξήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό με τις «διαπραγματεύσεις». Άλλωστε οι μνημονιακοί φόροι επιβάλλονται κανονικά, αλλά και ο ΕΝΦΙΑ παραμένει και επεκτείνεται μάλιστα και στα αμάξια. Όλοι όσοι ήλπιζαν σε αλλαγή προς το καλό, προσγειώνονται σιγά-σιγά στην σκληρή πραγματικότητα των πολιτικάντηδων.


Η… «συμφωνία» που θα έρθει θα είναι λοιπόν εκ των πραγμάτων δύσκολη και υπάρχει αγωνία για τις όποιες αντιδράσεις. Αυξήσεις των φόρων όπως εκείνη του ΦΠΑ θα μεγαλώσουν περισσότερο την ύφεση στην πραγματική οικονομία.
Και δεν είναι μόνο η οικονομία που απασχολεί πλέον, αλλά και τα εθνικά θέματα, τα οποία φουντώνουν, όπως διαπιστώνετε τις τελευταίες μέρες. Βρίσκουν ευκαιρία οι «γείτονες», τώρα που η προσοχή είναι στραμμένη στις Βρυξέλλες να κάνουν τα δικά τους.
Όσο για τους «φίλους και συμμάχους» Αμερικανούς που δήθεν παρεμβαίνουν υπέρ της Ελλάδας στην Ευρώπη, ας σταματήσει επιτέλους αυτό το ανέκδοτο. Οι παγκοσμιοποιητές της Ουάσινγκτον είναι εκείνοι που σιγοντάρουν Αλβανία, Τουρκία, Σκόπια κ.ο.κ. να ακολουθούν τις πολιτικές που ακολουθούν. Εδώ βέβαια έρχονται με το χαμόγελο και το παίζουν φίλοι.
Πως το χε πει ο Ρούζβελτ; «Να μιλάτε μειλίχια και να έχετε πάντα μαζί ένα μεγάλο ραβδί». Αυτές είναι οι Η.Π.Α. Μόνο που το ραβδί σε σχέση με την Ελλάδα το δίνουν μέχρι στιγμής σε άλλους.
ΠΥΓΜΗ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.