Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΧΙΝΤΡΕΛΛΕΖ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ


ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΧΙΝΤΡΕΛΛΕΖ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

Το Μεγάλο Πιστό οργάνωσε την 8η γιορτή Χιντρελλέζ
Ο Πολιτιστικός και Φολκλορικός Σύλλογος Μεγάλου Πιστού στις 10 Μαΐου οργάνωσε την 8η γιορτή Χιντρελλέζ
Στην εκδήλωση μετείχε ως εκπρόσωπος του προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή ο υποπρόξενος Μουράτ Ερτάς, ο οποίος στην ομιλία του είπε τα εξής : Η δυτική Θράκη είναι πραγματικάμια πλούσια γη. Πλούσια με τα χάτιμ, με τα χιντρελλέζ και με άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις. Εμείς αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση και χαιρόμαστε μετέχοντας σε αυτές τις εκδηλώσεις. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα να βρισκόμαστε με ομογενείς μας σε τέτοιες εκδηλώσεις.
Για παράδειγμα σήμερα οργανώνονται εκδηλώσεις σε διάφορα χωριά μας. Οπότε και εμείς αναγκαστικά μετέχουμε σε διάφορα μέρη. Σας μεταφέρω τα χαιρετίσματα του πρόξενου μας Αλή Ριζά Ακιντζί. Είμαι πολύ χαρούμενος που μετέχω σε μια τέτοια εκδήλωση. Είναι εκδήλωση που οργανώνεται για 8η φορά. Εγώ εύχομαι να διοργανωθεί αμέτρητες φορές. Επιθυμώ να αυξηθεί ο αριθμός τέτοιων ωραίων συλλόγων. Ευχαριστώ όλους όσους προσπάθησαν και μόχθησαν¨.
¨H μεγαλύτερη συνήθεια των ανθρώπων μας είναι να εκδηλώνουν τον τουρκισμό μας¨
Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Αχμέτ Φαίκογλουστην ομιλία του υπενθύμισε πως σήμερα είναι Ημέρα της Μητέρας και είπε : ¨Συγχαίρω εγκάρδια τις μητέρες που ανατρέφουν τέτοιες ομορφιές, που μας κάνουν αισθητή την θρησκευτική και εθνική μας ύπαρξη, αυτές που ανατρέφουν τα κορίτσια και τα παιδιά μας.
Όπως και να έχει, στους θρησκευτικούς μας θεσμούς, στις θρησκευτικές μας εκδηλώσεις προβάλλεται η ενότητα μας, η ομοψυχία μας, ο μουσουλμανισμός μας και φυσικά το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό των ανθρώπων μας ο τουρκισμός μας.¨
Ο Φαίκογλου αναφέρθηκε επίσης στην σημασία που έχουν οι βακουφικές περιουσίες και συνέχισε λέγοντας πως ¨ Τα βακούφια, τα τζαμιά, τα σχολεία και οι μεντρεσέδες μας προβάλλουν την θρησκευτική και εθνική μας παρουσία. Δεν πρέπει να ξεχνιέται πως η θρησκευτική και εθνική καταγωγή της μειονότητας Δυτικής Θράκης είναι μια αδιάσπαστη ολότητα. Ο Τούρκος είναι μουσουλμάνος και ο μουσουλμάνος είναι Τούρκος. Το χωριό σας μου θυμίζει τις μέρες των 29 Ιανουαρίου. Αυτό το χωριό μας που τότε γυναίκες σαν τους κύκνους και κυρίες ξεχύθηκαν όλες στους δρόμους κραυγάζοντας πως ¨Είμαστε Τούρκοι, είμαστε Τούρκοι¨. Εκείνες τις μέρες μου θυμίζει το χωριό.
Εφ. Γκιουντέμ 12/5/2015/http://tourkikanea.gr/
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.