Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Τα «παιχνίδια» της Άγκυρας με τους τουρκογενείς πληθυσμούς στην Ευρώπη

erdogan-

Η Τουρκία «ανακάλυψε» και  τους Τατάρους της Πολωνίας
Δεν έφθανε στην Άγκυρα που ασχολείται με  τους Τατάρους της Κριμαίας , τώρα ασχολείται  και με τους ομοϊδεάτες τους στην Πολωνία. Ο Τούρκος Πρόεδρος και το κόμμα του έχουν εγκαινιάσει εδώ και μερικά χρόνια , μια πολιτική για την « προστασία των απανταχού τουρκογενών πληθυσμών, συμπεριλαμβανομένων και των Μουσουλμάνων της Θράκης.    

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τουρκικής τηλεόρασης TRT , η  τουρκική  κυβερνητική οργάνωση   TİKA, υλοποιεί σημαντικά έργα για την προστασία και την ενίσχυση της πολιτιστικής, κοινωνικής και θρησκευτικής ταυτότητας των Τατάρων της Πολωνίας.
Η Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού TİKA υλοποιεί σημαντικά έργα για την προστασία και την ενίσχυση της πολιτιστικής, κοινωνικής και θρησκευτικής ταυτότητας των Τατάρων της Πολωνίας.
Η TİKA αποπεράτωσε  σχέδιο εξωραϊσμού και  επίπλωσης του ξύλινου τζαμιού στο χωριό Μποχονίκι των Τατάρων που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, συνεχίζει το δημοσίευμα .
Η οργάνωση αυτή αποτελεί το « μακρύ χέρι» της τουρκικής πολιτικής  σε όλη την Ευρώπη αλλά και τα Βαλκάνια. Σκοπός της  είναι η συνεχής, αδιάκοπη και απρόσκοπτη, «επικοινωνία» των τουρκογενών πληθυσμών με την «μητέρα πατρίδα»,  δηλαδή την Τουρκία. Βαθύτερος στόχος ο πολιτικός έλεγχος της πολιτικής ζωής των χωρών αυτών.
Η Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού πραγματοποίησε επίσης την εγκαινίαση του Ταταρικού Πολιτιστικού Κέντρου και τα εξωραϊστικά έργα του Μουσουλμανικού Νεκροταφείου στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Βαρσοβία.
Ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Βαρσοβία, Γιουσούφ Ζιά Οζτζάν, ευχαρίστησε την ΜΚΟ  TİKA για τις δράσεις της, στην χώρα αυτή.
Ο μουφτής της Πολωνίας Τόμαζ Μισκιέβιτς από την πλευρά του υπογράμμισε τη σημασία της υποστήριξης της Τουρκίας για την προστασία της ταυτότητας των Τατάρων στη χώρα.
Διότι σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με ανάλυση από το pentapostagma.gr,  η Τουρκία θα «συνδράμει»  αμέσως με πολιτικά μέσα ή άλλα μέσα, στην οποιαδήποτε πολωνική κυβέρνηση ,  
Αυτό επιθυμούν οι Οθωμανοί του ΑΚΡ σε όλη την Ευρώπη, και αφορά τον πλήρη, πολιτιστικό, θρησκευτικό  και κυρίως οικονομικό  και πολιτικό έλεγχο,   μέσω « άνομων καναλιών», όλων των  τουρκογενών  πληθυσμών σε Πολωνία, Ελλάδα, Συρία, Κριμαία, Βοσνία, Αλβανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Κίνα.
Παντουρκισμός , αυτοκρατορίες , παγκόσμιο κύρος, έλεγχο όλης της ανατολικής Μεσογείου, αυτά είναι τα όνειρα της τουρκικής ελίτ.
Αυτό πραγματοποιούν και στην ελληνική Θράκη μας, μια περιοχή που κάθε «λίγο» εφευρίσκουν και από ένα πανηγυράκι ως επίσημη δικαιολογία  για να μεταφέρουν Τούρκους αξιωματούχους, που επιθυμούν να « κατηχούν» τους Μουσουλμάνους  Έλληνες της περιοχής στα νέα οράματα τους για κυριαρχία στα Βαλκάνια. 
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.