Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Η Φινλανδία ετοιμάζεται να απελάσει τη σύζυγο και το ανήλικο παιδί πολιτοφύλακα του Donbass. Αν ήταν μουσουλμάνα θα της έδιναν και σπίτι.

007981

Η Φινλανδία ετοιμάζεται να απελάσει τη σύζυγο και τον 7χρονο γιό μαχητή της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ. Παρόλο που η Τατιάνα Ιμάτοβα  ζήτησε άσυλο λόγω απειλών κατά της ζωής του παιδιού της , το αρμόδιο φιλανδικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι υποχρεούται να επιστρέψει στην χώρα καταγωγής της.(Ρωσία 24)

Η Ιμάτοβα απευθύνθηκε στον ειδικό συνήγορο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , Γιόχαν Μπέκμαν για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Η ίδια ζεί στη Φινλανδία μαζί με το γιο της, εδώ και  έξι μήνες, καθώς εκεί ζούν και οι γονείς της.
Στην αίτηση ασύλου προς την Φινλαδική κυβέρνηση , είχε διευκρινίσει  ότι ο γιος της είχε απειληθεί στο σχολείο του από εξτρεμιστές Ουκρανούς. Σημειωτέον ότι ο τόπος καταγωγής και διαμονής  του παιδιού και της μητέρας, βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων.
Ωστόσο, το Διοικητικό Πρωτοδικείο του Ελσίνκι στην απόφαση που εξέδωσε υποστηρίζει ότι αφενός δεν υπάρχει πόλεμος στην περιφέρεια του Ντονέτσκ και αφετέρου, ότι η Ουκρανική κυβέρνηση έχει επιδείξει φροντίδα σε κάθε πρόσφυγα. 
Ο συνήγορος υπεράσπισης Johan Bäckman φοβάται ότι Τατιάνα και ο γιος της θα παραδοθούν από τη Φιλανδία στις Υπηρεσίες Ασφαλείας του Κιέβου με την πρώτη ευκαιρία , χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι αυτή η απέλαση απειλεί τη ζωή της μητέρας και του παιδιού της, παρά το ότι η ίδια η ουκρανική εξουσία έχει επισήμως αρνηθεί την τήρηση  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  όσον αφορά στους κατοίκους του Donbass (Interfax).
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.