Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

HΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔOΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ Jisr Al-Shughour VIDEO



ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΚΑΙ  ΒΓΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ

11167797_652257668208755_1668789776383511908_n (1)
CasqusuqugsqhuCaptFUYFYFYGY
Το πρωί της Παρασκευής βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα στην 87ηΜονάδα του συριακού στρατού,την 11η Μονάδα τεθωρακισμένων και των μελών της  «Jabhat Al-Nusra» παρακλάδι της Al-Qaïda στο κρατικό νοσοκομείο της πόλης Jisr Al-Shughour στην περιφέρεια του Ιντλέμπ.H κρατική τηλεόραση sama έδωσε τις πρώτες εικόνες από τους απελευθρωμένους στρατιώτες που το γιορτάζουν σε ασφαλή απόσταση από το νοσοκομείο παγίδα.
dimpenews.com OI ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΒΓΗΚΑΝ ΖΩΝΑΤΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ JISR AL SHAUGUR



Κάποιοι από τους 200 και πλέον εγκλωβισμένους στρατιώτες που παρέμεναν σε πολιορκία για ένα διάστημα σχεδόν 1 μήνα επιχείρησαν ηρωική έξοδο και διέφυγαν Οι στρατιώτες βγαίνοντας μετέφεραν στην πλάτη τους τραυματισμένους συντρόφους τους
αλλά και τους νεκρούς τους όσους έπεσαν κατα΄τη διάρκεια των μαχών καθόλη την διάρκεια του αποκλεισμού μεταφέρει ανατποκριτής του sana.Oι ήρωες στρατιώτες έκαναν την ηρωική έξοδο από το νοσοκομείο Jisr Shoughour (Idlib) υπό την κάλυψη που τους παρείχε από εδάφους κι αέρος ο συριακός στρατός μαζί τους απεγκλωβίστηκαν και πολίτες που ήταν παγιδευμένοι .. από τους τακφιριστές των al nosra/ jeish al Fath…



Δεκάδες στρατιώτες βγαίνουν από το νοσοκομείο.Η επιχείρηση εκκένωσης συνεχίζεται και τώρα με την υποστήριξη της αεροπορίας .Ο στρατός πριν από λίγο όπως μεταδίδει πολεμικός αναταποκριτής εξέδωσε ανακοινωθέν όπου αναφέρει ότι υπό την κάλυψη των δυνάμεων του στρατού περιμετρικά του νοσοκομείου εκκενώθηκε επιτυχώς το νοσοκομείο συμπεριλαμβανομένων και των τραυμτιών.Προωθούνται ήδη προς τις γειτονικές πόλεις και στην περιοχή τςη Χάμα. Είναι άθλος. Ο άσνατ κράτησε το λόγο του όταν υποσχέθηκε την ημέρα μνήμης των μαρτύρων ότι ο στρατός θα απελευθερώσει τους παγιδευμένους.
Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή στην Ariha, 12 από τους παγιδευμένους στρατιώτες έσπασαν την πολιορκία και διέφυγαν προς την κατεύθυνση των δυνάμεων Tiger και των δυνάμεων της Εθνικής άμυνας (NDF) που βρίσκονται στα 500μ νότια του χωριού Ishtabraq.Διέφυγαν από την ΝΔ περίμετρο του νοσοκομείου και ενώ ο εχθρός όπως φαίνεται από σχετικό βίντεο που είχε αναρτήσει από χθες η αντιπολίτευση ήταν σε απόσταση αναπνοής και τους καλούσε να παραδοθούν.CapSYGGSGYSΟι εγκλωβισμένοι σε πρόσφατη ραδιοεπικοινωνία είχαν σημάνει συναγερμό δεδομένου ότι υποπτεύονταν ότι οι σιλαμιστές και οι σύμμαχοί τους έσκαβαν τούνελ για να φτάσουν και να ανατινάξουν το νοσοκομείο.
Οι εικόνες βίντεο που διακίνησαν τα μέσα της αντιπολίτευσης επιβεβαιώνουν ότι μια ομάδα σύριων στρατιωτών έσπασαν την πολιορκία και διέφυγαν.
Οι ανταλλαγές πυρών συνεχίζονται μεταξύ των 2 πλευρών κάτι που διαψεύδει τις πληροφορίες της συριακής αντιπολίτευσης ότι το σύνολο των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου έχει περιέλθει στον απόλυτο έλεγχο των ισλαμιστών την Παρασκευή το πρωί. (Almasdarnews 22.5.15)
Από την άλλη πλευρά η συριακή αντιπολίτευση δια του άτυπου εκπροσώπου τύπου της του αυτοαποκαλούμενου Syrian Observatory For Human Rights ανακοινώνει ότι η al Nusra και οι λοιπές ισλαμιστικές φράξιες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το νοσοκομείο στην πόλη Jeser al – Shagour επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεκάδες παγιδευμένοι στρατιώτες διέφυγαν προς την κατεύθυνση των δυνάμεων του συριακού στρατού που είχε σπεύσει σε βοήθεια. Συγκρούσεις έγιναν για τον έλεγχο του νοσοκομείου και κάποιοι σύριοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ενώ κάποιοι άλλοι αιχμαλωτίστηκαν.Η τύχη όσων στρατιωτών έσπασαν την πολιορκία και βγήκαν ζωντανοί από το νοσοκομείο διαφεύγοντας προς το παρόν είναι άγνωστη μεταδίδει το αντιπολιτευτικό μέσο.
O συριακός στρατός επιχειρεί από αέρος αλλά και με πυροβολικό και βάλει τις θέσεις του αντιπάλου στην περίμετρο του νοσοκομείου.
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι βγήκαν σώοι και αβλαβείς οι σύριοι στρατιώτες……έσπασε η πολιορκία οι εικόνες μιλούν από μόνες τους είναι πολλοί πάρα πολλοί όσοι βγήκαν ζωντανοί μετά απο 1 μήνα  πολιορκίας.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.