Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Η ISIS έκαψε γυναίκα ζωντανή, επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει σε «ακραίες» σεξουαλικές πράξεις


isis_woman_torture

Ανάμεσα σε όλες τις φρικαλεότητες που πραγματοποιούνται από την Isis – σφαγές αμάχων, αποκεφαλισμούς ομήρων, λεηλασίες αρχαιοτήτων – η συστηματική βία που οι τζιχαντιστές έχουν κάνει κατά αμέτρητων υποδούλωμένων γυναικών και κοριτσιών, δεν σταματούν ποτέ να σοκάρουν.
Για μήνες τώρα, ακούμε φρικτές μαρτυρίες από γυναίκες που ξέφυγαν από το Ισλαμικό Κράτος, πολλές από τις οποίες υπέστησαν βιασμό και άλλες αποτρόπαιες πράξεις βίας.

Η Zainab Bangura, ειδικός εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τη σεξουαλική βία σε συγκρούσεις, διεξήγαγε πρόσφατα μια περιοδεία στα στρατόπεδα προσφύγων στη σκιά των συγκρούσεων στη Συρία και το Ιράκ, κατεστραμμένες από τον πόλεμο χώρες όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει υπό την κατοχή του πολλά εδάφη.
Άκουσε μια σειρά από ιστορίες τρόμου από τα θύματα και τις οικογένειές τους και τις διηγήθηκε σε συνέντευξή της νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο Middle East Eye, ανεξάρτητο περιφερειακό site ειδήσεων.
«Έχει θεσμοθετηθεί η σεξουαλική βία», δήλωσε η Bangura για το Ισλαμικό κράτος. «Η αποκτήνωση των γυναικών και των κοριτσιών είναι κεντρικής σημασίας για την ιδεολογία τους».
Η Bangura περιέγραψε λεπτομερώς τις διαδικασίες με τις οποίες «όμορφες παρθένες» που συλλαμβάνονται από τους τζιχαντιστές αγοράζονται και πωλούνται σε δημοπρασίες.
Για να συνεχίσει: «Κάνουν βιασμούς, σεξουαλική δουλεία, καταναγκαστική πορνεία και άλλες πράξεις ακραίας βιαιότητας. Ακούσαμε μία περίπτωση ενός 20χρονου κοριτσιού που την έκαψαν ζωντανή επειδή αρνήθηκε να εκτελέσει μια ακραία σεξουαλική πράξη. Μάθαμε για πολλές άλλες σαδιστικές σεξουαλικές ενέργειες. Παλεύουμε για να κατανοήσουμε τη νοοτροπία των ανθρώπων που διαπράττουν τέτοια εγκλήματα».
«Ήταν οδυνηρό για μένα. Οι χώρες που έχω εργαστεί περιλαμβάνουν τη Βοσνία, το Κονγκό, το Νότιο Σουδάν, τη Σομαλία και την Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία», λέει η Bangura, πρώην υπουργός της Σιέρα Λεόνε που δεν είναι ξένη προς τις συγκρούσεις. «Ποτέ δεν είδα κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να καταλάβω τέτοια απανθρωπιά. Ήμουν άρρωστη, δεν μπορούσα να καταλάβω».
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.