Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΝΑΣΡΑΛΑ:OI HΠΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΧΑΡΑΞΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΗ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕ ΕΘΝΟΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΕΣΩ ΧΡΟΝΙΩΝ ΕΜΦΥΛΙΩΝ



O ΓΓ της Hezbollah ο Hassan Nasrallah σε μια τηλεοπτική εμφάνισή του την Τρίτη 5 Μαίου στο  al-Manar δήλωσε.
Συρία και η μάχη στο Qalamoun

καλαμούν χθες ξένος μουτζαχεντίν νεκρός
«Στη Συρία είμαστε απέναντι σε έναν ψυχολογικό πόλεμο ως συνέχεια στον διεθνή πόλεμο όπου οι εχθροί της Συρίας έσπασαν τα δόντια τους «.»Κανείς δεν πρέπει να πιστεύει όλα αυτά τα ψέματα και ιδιαίτερα οι λιβανέζοι….Εδώ και 4 χρόνια ακούμε ότι το συριακό καθεστώς θα πέσει.Πραγματικά η κατάσταση μετά από 4 χρόνια είναι πολύ διαφορετική σήμερα στη Συρία απ΄ότι ήταν στην αρχή του πολέμου». Αναφερόμενος στην πτώση των πόλεων Jisr el-Choughour και Idlib, δήλωσε ότι σε έναν «πόλεμο γίνονται μάχες.Το ότι χάνεις μια μάχη δεν σημαίνει ότι έχασες τον πόλεμο».
Επιβεβαίωσε ότι η Hezbollah ενεπλάκη σε αυτόν τον πόλεμο «για να υπερασπιστεί τη Συρία,το Λιβάνο και το σύνολο της περιοχής «.
«Οι στόχοι των αντιπάλων μας στο Qalamoun είναι φανεροί:να επιτεθούν στις θέσεις μας,να διεισδύσουν στο έδαφος του Λιβάνου,να επιτεθούν στο στρατό του Λιβάνου,να επιτεθούν στους πολίτες του Λιβάνου και να συνεχίσουν να παίζουν με τους ομήρους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους » υπογράμμισε ο Nasrallah προσθέτοντας ότι «κάθε νίκη είναι σημαντική στην μεγάλη μάχη που διεξάγουμε».
Και συνέχισε: «αν περιμέναμε μια συμφωνία λιβανέζικη οι ένοπλες οργανώσεις θα ήταν ήδη μέσα σε πολλές περιοχές του Λιβάνου».
Ο Hassan Nasrallah πιστοποίησε ότι η  δεν έχει ανάγκη να ανακοινώσει την αρχή μιας μάχης στο Qalamoun και ότι αυτή η επιχείρηση θα επιβληθεί όταν θα την εξαπολύσει.Τόνισε ότι το κράτος του Λιβάνου σήμερα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μόνο του αυτήν την απειλή.
Την ίδια στιγμή σήμερα Τρίτη βίαιες μάχες πραγματοποιούνται μεταξύ της Hezbollah και των ενόπλων οργανώσεων στα όρη Tfaïl και στον τομέα Brital, στην κοιλάδα Békaa στο Λίβανο.
Παράλληλα την Δευτέρα μάχες έγιναν στο όρος Qalamoun όπου η al-Nosra και ισλαμιστικές άλλες φράξιες συγκρούστηκαν με το συριακό στρατό και δυνάμεις της Hezbollah.
ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΚ
Ο Hassan Nasrallah για το Ιράκ εκτιμά ότι οι «ΗΠΑ δεν θέλουν αληθινά να πολεμήσουν την Daech και την τρομοκρατία στο Ιράκ».
«Αυτοί χρησιμοποιούν αυτόν τον πόλεμο για να επιτελέσουν τους σκοπούς τους,την επαναχάραξη των συνόρων  σύμφωνα με εθνοκοινοτικά κριτήρια «, πρόσθεσε. «Οι ΗΠΑ δεν θα εφαρμόσουν παρά το σχέδιό τους της αποσύνθεσης της περιοχής εξυφαίνοντας εμφυλίους πολέμους που μπορούν να διαρκέσουν χρόνια » τόνισε.
«Άραβες λαοί μετά την διαίρεση του Ιράκ προετοιμάζεται η διαίρεση της Συρίας και της Υεμένης.κανείς δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός. «.Η γενιά μας δεν οφείλει να διαπράξει τα ίδια λάθη των πατέρων μας που έδωσαν την Παλαιστίνη στο Ισραήλ. Οφείλουμε να ανακόψουμε το δρόμο σε αυτό το σχέδιο».
Για την Υεμένη
11209747_939407456093573_1759563851788344553_nΥεμενίτες κατέλβαν θέσεις του σαουδαραβικού στρατού στα σύνορα με Υεμένη και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους βαρύ οπλισμό
Εκτίμησε ότι η επιχείρηση των σαουδαράβων στην Υεμένη » απόλυτη καταιγίδα»  είναι μια πικρή αποτυχία των σαουδαράβων.
«Μετά από 26 ημέρες επίθεσης η συμμαχία ανακοίνωσε το τέλος της επιχείρησης εξηγώντας ότι επιτέλεσε το σύνολο των στόχων της. Είμαστε απέναντι σε μια εκστρατεία ψεύδους.Ως άραβας πολίτης ρωτάω ποιοί είναι οι στόχοι που επιτεύχθησαν».
«Είναι η αντίσταση του υεμενίτικου λαού που εμπόδισε τη συμμαχία11209468_939407459426906_2120873850793602205_n (1)
να φτάσει στους σκοπούς της » συνέχισε χαρακτηρίζοντας την νέα επιχείρηση «επιστροφή της ελπίδας» » ως προσπάθεια να καλύψει την αποτυχία της πρώτης φάσης » με τον ορισμό πιο λελογισμένων στόχων «.Οι αεροπορικές επιδρομές πάντως συνεχίστηκαν παρά την ανακοίνωση του τέλους της α φάσης. (OLJ 05/05/2015)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.