Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Το "δανείζειν" αποτελεί τεκμήριο(στο Ε1) ....το "δανείζεσθαι" ....από πού κι ως πού κα Βαλαμβάνη;

Οι φορολογικές δηλώσεις, οι μετοχές και τα margin

Βάζουν ....τους εφοριακούς να χάνουν "ωφέλιμο χρόνο από το βασικό έργο τους που είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής" ....και  τα φορολογικά δικαστήρια να ασχολούνται με υποθέσεις που δεν έχουν ουσία ....τους δε "φορο-λογιστές" να "οικονομάνε" (κάποιοι -ενίοτε- και χωρίς αποδείξεις).
Έτσι οι ΔΟΥ ασχολούνταν και θα ασχολούνται -ως μη όφειλαν- με κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ανύπαρκτα θέματα ....όπως εν προκειμένω με την αγορά μετοχών με margin, δηλαδή με δάνειο(πίστωση) "επ' ενεχύρω" των μετοχών του χαρτοφυλακίου!

Μιλάμε για χιλιάδες μικρομετόχους ....το λεγόμενο retail, που θα τους κουβαλάνε το κατακαλόκαιρο ν' αποδείξουν ότι δεν είναι "ελέφαντες"!
Οι συντάκτες, αυτών των φορολογικών διατάξεων -και πολλών άλλων όμοιων, σχετικών ή άσχετων, όπως αυτές που διορθώνονται τώρα -κατόπιν εορτής- με το "μίνι φορολογικό"- ....είναι ρε ντίπ για ντίπ "χαϊβάνια ή άβγαλτοι ή βαλτοί" οι άνθρωποι ....χειρότεροι και από τους προηγούμενους.



Να γιατί δεν υπάρχει χρόνος να ασχοληθούν οι "φορατζήδες" με τις μεγάλες και σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής. 
Το "φρέσκο" κόλπο του New Finance Minister Yani Varoufaki  ....είναι παλιό και η κοινωνία το έχει αντιληφθεί πλήρως! 
Σαν τους προκατόχους του ....κ.κ Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλο, θα τον "παλαμο-δεικνύουν" κι' αυτόν οι Έλληνες πολίτες -αν συνεχίσει- έτσι που πολιτεύεται....
Δυστυχώς φρόντισαν κάποιοι και τοποθέτησαν ή διατηρούν, άσχετους στο ΥΠ.ΟΙΚ. όπως η κα Βαλαμβάνη ή η κα Σαβαϊδου ...."αόρατο" κατάλοιπο της ΣαμαροΒενιζελο-κυβέρνησης!
Το αναφερόμενο από τον συντάκτη του παρακάτω άρθρου, ότι  "....των φρονίμων τα παιδιά... πρέπει να μαγειρεύουν πριν πεινάσουν" ....πολύ φοβούμαι, ότι έχουμε μπλέξει με "κουτοπόνηρα παιδιά"!

[ ΙΘΑΓΕΝΉΣ ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Τα παραπάνω ....με αφορμή το άρθρο:
Οι φορολογικές δηλώσεις, οι μετοχές και τα margin
http://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/1340583/oi-forologikes-dhloseis-oi-metohes-kai-ta-margin.html
Δημοσιεύθηκε: 12 Ιουνίου 2015 - 07:37
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ: Στους κωδικούς 743-744 του Ε1 των φορολογικών δηλώσεων ζητείται να καταγραφούν τα ποσά που δαπανήθηκαν το 2014 για την αγορά μετοχών και λοιπών επενδυτικών προϊόντων μέσα στο έτος.
Το εύλογο όμως θα ήταν, να αφαιρούνται από τα δηλωθέντα ποσά όσα προήλθαν από τη χρήση margin, δηλαδή ουσιαστικά από δανεισμό της χρηματιστηριακής εταιρείας.
Σε διαφορετική περίπτωση -και επειδή οι χρήστες margin ανέρχονται σε κάποιες χιλιάδες- μην εκπλαγείτε αν δείτε από τον επόμενο μήνα «ουρές» επενδυτών στις εφορίες για το συγκεκριμένο θέμα, με αποτέλεσμα και οι πολίτες να ταλαιπωρούνται άδικα, και οι εφοριακοί να χάνουν ωφέλιμο χρόνο από το βασικό έργο τους που είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής.
Το σημειώνουμε, επειδή των φρονίμων τα παιδιά... πρέπει να μαγειρεύουν πριν πεινάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.