Σελίδες

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ :ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΝΟ 1 ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΑΝΤΙΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Embedded image permalinkΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ :ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΝΟ 1 ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΑΝΤΙΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ ΚΙ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟ ΒΕΛΓΟ ΥΠΗΚΟΟ ΑΛΑΟΥΙΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ …..ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ
ΟΜΩΣ Ο ΑΡΧΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΒΙΕ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΣΣΥΛΛΗΠΤΟΣ

"Bahar
O βέλγος υπήκοος ιστορικός,δημοσιογράφος και ακτιβιστής Bahar Kimyongur αλαουίτης τουρκικής καταγωγής  ο οποίος αθωώθηκε στο Βέλγιο για υποτιθέμενες τρομοκρατικές ενέργειες (η υπόθεση που σχετίζεται με το DHKP-C) το 2006 μετέπειτα ταλαιπωρείται από ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από την Τουρκία εξ αιτίας της συμμετοχής του σ΄ ένα επεισόδιο στις 28 Νοέμβρη του 2000 κατά την επίσκεψη στις Βρυξέλλες του τούρκου υπουργού Ismaïl Cem.Συνελλήφθη εκ νέου το πρωί της Παρασκευής στο αεροδρόμιο των Αθηνών.Κρατήθηκε για  2h30 ώρες στο χώρο της αστυνομίας του αεροδρομίου πριν να απελευθερωθεί.Cuubbu
Στο twitter καταγγέλει:»Oλλανδία,Ισπανία,Ιταλία και τώρα είναι η Ελλάδα αυτή που με συλλαμβάνει.Θα γίνω πρωταθλητής στους ιντερπολικούς ολυμπιακού αγώνες.»»Αυτή τη φορά η τυραννία του Ερντογάν με συλλαμβάνει στην Ελλάδα και με έκαναν να χάσω το αεροπλάνο μου»CyfgygiyΑυτή η νέα του σύλληψη προστίθεται σε αυτές τις οποίες ήδη υπέστη και του στοίχισαν περιόδους φυλάκισης σε Ολλανδία,Ιταλία ,Ισπανία. Αυτές οι συλλήψεις είναι το αποτέλεσμα της έκδοσης κόκκινου σήματος της Interpol εναντίον του ύστερα από αίτημα της Τουρκίας  αλλά τελικά κρίθηκαν παράνομε ςκαι καταχρηστικές από τη νομολογία των χωρών αυτών. Στις 22 Αυγούστου η Interpol απέσυρε την κόκκινη σήμανση από τον φάκελο του  Kimyongur  πιστοποιώντας το ανεδαφικό του τουρκικού του ντοσιέ. « Το πρόβλημα υπογραμμίζει από  την Αθήνα ο Bahar Kimyongur είναι ότι αυτό το κόκκινο σήμα ενσωματώθηκε επίσης στους διεθνείς φακέλους από κάποιες χώρες της Ευρώπης απ΄όπου προέρχονται και αυτές οι επαναλαμβανόμενες συλλήψεις».
Αίσθηση προκάλεσε ως και στο  Συμβούλιο της Ευρώπης και στο Ευρωκοινοβούλιο η καταχρηστική αξιοποίηση του κόκκινου σήματος που εκδόθηκεαπό την Interpol ύστερα από αίτημα χώρας που καταχράται κάποιες φορές την αστυνομική διαδικασία για να πραγματοποιήσει ενέργειες εκφοβισμού των πολιτικών της αντιπάλων. Η ενδεικτική περίπτωση του Kimyongur καταγγέλθηκε ήδη στο βελγικό κοινοβούλιο με την εξής ανησυχητική παρατήρηση : η ύπαρξη ενός κόκκινου σήματος της Interpol μη όντας κοινοποιημένου στον βέλγο υπήκοο τον οποίο και αφορά προκαλεί ενδεχόμενες συλλήψεις του στην άλλη άκρη του κόσμου στη βάση ενός κίβδηλου εντάλματος σύλληψης καταχρηστικού και λανθασμένου. «To Bέλγιο είναι ανίκανο να με προστατέψει » εκμυστηρεύεται ο Bahar Kimyongür.(lesoir.be 12/6/2015)
H αστυνομία ανέφερε ότι τον συνέλαβε στη βάση ενός εθνικού καταλόγου καταζητούμενων προσώπων και είχε ανάγκη να επαληθεύσει με  INTERPOL για να επιβεβαιώσει αν η υπόθεσή του ήταν πάντα εν ισχύ. Τελικά των ελευθέρωσαν μετά από 2,5 ώρες αλλά τον υποχρέωσαν να χάσι την πτήση του και ν αυποστεί μια ακόμη ταπείνωση σύλληψης. (fairtrials.org)
Ο Bahar έκανε δηλώσεις από την Αθήνα στο βέλγικο τύπο.Ο ιστορικόςκαι δημοσιογράφος έχει αναπτύξει όλο αυτό το διάστημα δράση ενημέρωσης σε σχέση με την εισβολή των τζιχαντιστών στη Συρία τα εγκλήματα πολέμου τις εθνοκαθάρσεις και γενοκτονίες μειονοτήτων και του συριακού πληθυσμού.Μαχόμενος αναδεικνύει με στοιχεία που ντοκουμεντάρει από πηγές του την εμπλοκή της Τουρκίας στην επιχείρηση διάλυσης του συριακού κράτους αλλά και τις αντιδημοκρατικές ενέργειες του καθεστώτος Ερντογάν στο εσωτερικό. Αποτελεί το κόκκινο πανί για το καθεστώς της Άγκυρας γιατί η βελγική υπηκοότητα οι σπουδές του οι πολιτικές του επαφές και διασυνδέσεις στην πρωτεύουσα της Ευρώπης  και το κύρος του δίνουν άλλη διάσταση στις καταγγελίες του.
Και ενώ θα περίμενε κανείς από τις ελληνικές αρχές κάποια νεώτερα για τον εκ Βελγίου εγκέφαλο τζιχαντιστή  που κινούσε τα νήματα στη γιάφκα του Βερβιέ από Αθήνα και παραμένει άφαντος οι ελληνικές αρχές εκτίθονται διεθνώς με τη σύλληψη του υπ.αρ.1 αντιτζιχαντιστή διανοουμένου ακτιβιστή ….που όζει υπαγόρευσης Άγκυρας.
Η περίπτωση αυτή ανασύρει μνήμες από την παράδοση Οτσαλάν,από την καθήλωση στο αεροδρόμιο των Αθηνών και την ιδιότυπη ομηρία επί ώρες ωρών μέχρι εξουθένωσης της 24μελούς αντιπροσωπείας της συριακής κυβέρνησης και του Υπ.Εξ. Συρίας Γουάλιντ Μουάλεμ καθ΄οδόν προς την κρίσιμη διαπραγμάτευσης της Γενεύης το Γενάρη του 2014.
Η Ελλάδα δεν είναι τσιφλίκι του Ερντογάν ….ή μήπως είναι το διπλωματικό Ιντλίμπ του τουρκικού καθεστώτος ;;;;;;;
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.