Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Απίστευτο: Ομάδα μπάσκετ γυναικών αγωνίζεται στο τουρκικό πρωτάθλημα έχοντας έδρα στα Κατεχόμενα!


Απίστευτο: Ομάδα μπάσκετ γυναικών αγωνίζεται στο τουρκικό πρωτάθλημα έχοντας έδρα στα Κατεχόμενα!

Αν και φαινομενικά πρόκειται για αθλητικό θέμα, μόνο ως τέτοιο δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί. Έχει ξεκάθαρες πολιτικές και εθνικές προεκτάσεις και μάλιστα σοβαρές. Διότι πολύ απλά, η ομάδα μπάσκετ γυναικών Yakin Dogu Universitesi Levkosa ετοιμάζεται να ξεκινήσει την περιπέτειά της στην Α'1 της Τουρκίας, δηλώνοντας έδρα στα Κατεχόμενα εδάφη και μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει... ρουθούνι.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Η Yakin Dogu Universitesi Levkosa αγωνίστηκε πέρσι στο πρωτάθλημα της Α2 έχοντας και τότε έδρα στα Κατεχόμενα. Το αξιοπερίεργο είναι ότι η Κυπριακή Ομοσπονδία Μπάσκετ δεν είχε ιδέα για το τι συμβαίνει ή τουλάχιστον αυτό θέλει να πιστεύει κάθε Κύπριος και Έλληνας διότι σε διαφορετική περίπτωση, να γνώριζε και να μην αντέδρασε δηλαδή, έχουμε να κάνουμε με απίστευτη πρόκληση και απάθεια που δεν συγχωρείται.
Πώς να συγχωρέσει άλλωστε κάποιος το γεγονός ότι δεν έχει κινήσει κανείς Γη και ουρανό για να μην επιτραπεί η συμμετοχή στο τουρκικό πρωτάθλημα ομάδας που σχεδιάστηκε από τους εισβολείς και «φιλοξενείται» στα Κατεχόμενα.
TUR1
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι κάτι αντίστοιχο πήγαν να κάνουν στο ποδόσφαιρο τρεις ομάδες από την Κριμαία που αποφάσισαν να δηλώσουν συμμετοχή στο ρωσικό πρωτάθλημα. Τα σχέδιά τους χάλασε άμεσα η Ουκρανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία επέδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά, κατήγγειλε το γεγονός στην UEFA και δικαιώθηκε.

Το ότι το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο διοικούνται από διαφορετικούς φορείς θα ήταν ένα πολύ καλό επιχείρημα αν το θέμα δεν είχε εθνικές προεκτάσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, είναι δευτερεύουσας σημασίας το αν μιλάμε για σουτ έξω από την περιοχή ή για τρίποντα. Αυτό που μετράει και που δεν γίνεται να αφήσει αδιάφορη την κυπριακή Ομοσπονδία είναι ότι συνιστά πρόκληση (τουλάχιστον) το γεγονός να επιτρέπεται στη συγκεκριμένη ομάδα να αγωνίζεται στα τουρκικά πρωταθλήματα, έχοντας το «σπίτι» της σε έδαφος που δεν ανήκει στην Τουρκία.
Αναμένεται η αντίδραση της κυπριακής πλευράς. Και θα πρέπει να είναι άμεση, διότι όπως πληροφορούμαστε η Yakin Dogu Universitesi Levkosa έχει μεγαλεπίβολους στόχους και κυνηγά ό,τι καλύτερο στο μεταγραφικό παζάρι, ώστε τη νέα σεζόν να πρωταγωνιστήσει. Ας τη χαίρονται τουλάχιστον σε τουρκικά εδάφη...
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.