Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά το νομοσχέδιο της ιθαγένειας με την βοήθεια του ΠΑΣΟΚ


vou

Αυτό ήταν που η παρουσία των ΑΝΕΛ θα διασφάλιζε τα εθνικά θέματα και το Μεταναστευτικό απέναντι στον διεθνιστικό ΣΥΡΙΖΑ;
Πρώτο Θέμα: Τις πολιτικές αντιθέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ φέρνει στην επιφάνεια το νομοσχέδιο για την απονομή ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών δημιουργώντας τα πρώτα ιδεολογικά ρήγματα το κυβερνητικό οικοδόμημα.
Τελικά το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με τη θετική στάση του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά, κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάννης ξακαθάρισε ότι το κόμμα του καταψηφίζει επι της αρχής καθώς και τέσσερα συγκεκριμένα άρθρα.  «Αναμέναμε κάποιες βελτιώσεις του νομοσχεδίου αλλά μέχρι στιγμής δεν είδαμε κάτι τέτοιο» είπε στηρίζοντας την στάση τους και πρόσθεσε «Επιχειρείται να ενσωματωθεί στον ελληνικό πληθυσμό μια ομάδα που γκετοποιείται και ομαδοποιείται… αφήνουμε δίχως ιθαγένεια όσους είναι σε χαμηλό κοινωνικό και οικονομικό στάτους και χωρίς εκπαίδευση». Επισήμανε ότι οι ΑΝΕΛ θέλουν να δίνεται η ιθαγένεια μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης -τουλάχιστον με την ολοκλήρωση του δημοτικού. Οι διαφωνίες των ΑΝΕΛ αφορούν και τις διατάξεις για τα εργασιακά και τις ειδικές οικονομικές ζώνες που προβλέπονται.
Πέραν αυτών, ΝΔ και Ποτάμι επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, η Χ.Α. καταψήφισε, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.