Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Νέα «βόμβα» της Ελλάδας στην ΕΕ σε σχέση με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας!

greek-russian-flag1


Τρέχουν πανικόβλητοι οι « Βρυξελιώτες» από την στάση της  ελληνικής κυβέρνησης σε όλα τα ζητήματα .  Από την μία η μη αποδοχή των εκβιαστικών προτάσεων της ΕΕ για το χρέος , από την άλλη,  ένα  πολύ πιθανό ελληνικό βέτο σε σχέση με τις κυρώσεις στην Ρωσία, έχουν δημιουργήσει ένα πολύ θερμό κλίμα  στα πανάκριβα κτίρια της ένωσης στην βελγική πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα ο  υπεύθυνος της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τον συνασπισμό των χωρών BRICS, Παναγιώτης Ρουμελιώτης δήλωσε ότι,  «είναι κατά των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας». Ο ίδιος πιστεύει ότι η κάθε μία χώρα ξεχωριστά μπορεί αν έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία.
Η Ελλάδα δεν έχει συνταχθεί σε καμία περίπτωση με τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με τη Ρωσία, και απευθύνει έκκληση για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Μόσχας και της ΕΕ, τόνισε  ο επίτροπος της κυβέρνησης της Ελλάδας για τον οργανισμό BRICS,  Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στο αμυντικό πόρταλ Sputnik , αναμεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.
« Η κυβέρνησή μας εμμένει σταθερά στη θέση της . Είναι κατά των κυρώσεων στην Ρωσία.  Πρέπει να εργαστούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να ξεπεραστούν όλες  οι δυσκολίες στον πολιτικό  και οικονομικό τομέα , και πρέπει να προωθήσουμε  την ενίσχυση των σχέσεων με τη Ρωσία», είπε ο ίδιος.
Ο Έλληνας αξιωματούχος   πιστεύει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες ξεχωριστά η κάθε μία μπορούν να έχουν  καλές σχέσεις με τη Ρωσία. «Προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τη Ρωσία, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα όλων μερών», δήλωσε ο κ.Ρουμελιώτης.
Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης έχουν επιδεινωθεί με την κατάσταση στην Ουκρανία. Στο τέλος του Ιουλίου του 2014, η ΕΕ και οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις κατά ενός αριθμού τομέων  της ρωσικής οικονομίας. Σε απάντηση, η Ρωσία έχει περιορίσει την εισαγωγή των προϊόντων τροφίμων που προέρχονται από χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις  εναντίον της όπως : τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα κράτη μέλη της ΕΕ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νορβηγία. Οι ηγέτες των G7 στην συνάντησή τους στις 7-8 Ιουνίου του τρέχοντος έτους επιβεβαίωσαν ότι το θέμα της επέκτασης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας μέχρι το τέλος του 2015, θα πρέπει να εξεταστούν   από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο,  τον Ιούνιο, δηλαδή αυτές τις ημέρες .
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η ελληνική κυβέρνηση έχει διαλέξει την μετωπική σύγκρουση με την ΕΕ , σύμφωνα με σχέδιο το οποίο έχει  εκπονηθεί από τις αρχές του 2014. Το σχέδιο αυτό της Ελλάδος εναντίον της ΕΕ,  είναι μια  «γενική επίθεση σε όλα τα μέτωπα». Οι επιπτώσεις ήδη σε όλη την Ευρώπη είναι πολύ μεγάλες  ειδικά στα χρηματιστήρια , αλλά το πιο θανάσιμο πλήγμα για τα ελίτ των Βρυξελλών αποτελεί η στοχοποίηση τους από το σύνολο της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης. Οι Ευρωπαίοι σιγά –σιγά κατανοούν το σχέδιο «ΕΕ και ΗΠΑ» , που αφορά την οικονομική ένωση τους,  και την πλήρη και ολοκληρωτική ισοπέδωση όλων των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε όλους τους τομείς. Η αποσάθρωση του κοινωνικού τομέα, η εισαγωγή μεταλλαγμένων, το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων ευρωπαϊκών  επιχειρήσεων θα είναι το αποτέλεσμα της ένωσης αυτής.
Ότι και να ετοιμάζουν όμως,  όλοι αυτοί οι ταγοί της νέας τάξης πραγμάτων, θα « χαθεί» από την μεγάλη σύγκρουση  που έρχεται πολύ σύντομα.
http://ria.ru/economy/20150617/1074442426.html#ixzz3dK1UPur5
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.