Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΑΓΓΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΤΟ…ΠΙΟ «ΓΕΡΟ ΠΟΤΗΡΙ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


fft86_mf4778602

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σαν ένα από τα πιο γερά «ποτήρια» της Ευρώπης αναδεικνύεται η «αμφιβόλου προέλευσης» σημερινή καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, για πολλούς καγκελάριος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jeans Stoltenberg.

Σύμφωνα με αποκλειστικά δημοσιεύματα της τουρκικής εφημερίδας Radikal, που επικαλείται συνέντευξη του γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ στην νορβηγική εφημερίδα, Aftenposten, η Γερμανίδα καγκελάριος είναι από τα πιο γερά ποτήρια στον χώρο της διεθνούς πολιτικής και έχει μεγάλο «έρωτα» στο λευκό κρασί ενώ, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η Άγγελα Μέρκελ θα είναι η τελευταία που θα σηκωθεί από το τραπέζι όπου θα καταναλώσει ποσότητες αλκοόλ, (που’ σαι Μπουτάρη ;)!
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ περιγράφοντας μια παλαιότερη συνάντηση στα πλαίσια της συμμαχίας σε μια γερμανική παραλιακή πόλη, είχε μείνει έκπληκτος από την Γερμανίδα καγκελάριο καθώς έπινε συνεχώς και δεν έδειχνε καμία διάθεση να σηκωθεί από το τραπέζι δείχνοντας την ιδιαίτερη της προτίμηση για τα λευκά κρασιά που είναι και η αδυναμία της. Τα ίδια υποστήριξε και ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Jeans Stoltenberg, o οποίος θυμήθηκε παλαιότερες αλλά και πιο πρόσφατες συναντήσεις της συμμαχίας όπου η Γερμανίδα καγκελάριος είχε εκπλήξει τους πάντες για τα αλλεπάλληλα μπουκάλια κρασιού που κατανάλωνε αναδεικνυόμενη σαν το πιο δυνατό ποτήρι της συνάντησης.
Μετά και από αυτό, ίσως καταλάβουμε ότι… δεν μπορούμε να καταλάβουμε για το τι μας γίνεται! Αν περιμένουμε από αυτούς να μας «σώσουν», τότε…καλά κρασιά!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.