Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Οι Τουρκικές αρχές έκλεισαν τέσσερα χριστιανικά σχολεία αποκλειστικά για Σύρους πρόσφυγες

school

Συνεχίζοντας τον νέο διωγμό τους προς του χριστιανούς  , οι τουρκικές αρχές κλείνουν σχολεία, ζητούν την Αγία Σοφία για « Τζαμί», και γενικώς «επαναλαμβάνονται» διαχρονικά σαν λαός. Οι διωγμοί στην χώρα αυτή  ανάγονται από την εποχή της πρώτης  εισβολής των Τούρκων στην Μικρά Ασία το 1076. Από τότε έως σήμερα τα εγκλήματα τους είναι αμέτρητα σε σχέση με τους χριστιανούς. Τώρα εν έτη 2015, χρησιμοποιούν νομιμοφανείς μεθόδους για να διώκουν τους χριστιανούς στην τουρκική επικράτεια.

Στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με ιστοσελίδα , τα χριστιανικά  εκπαιδευτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην επικράτεια της Τουρκίας, αποτέλεσαν  κύριο στόχο του τουρκικού κράτους. Το ζήτημα εδώ έχει να κάνει με το θέμα  των διοικητικών αρμοδιοτήτων και την κατηγορία του προσηλυτισμού . Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, τα σχολεία αυτού του τύπου δεν έχουν το δικαίωμα να κηρύττουν επίσημα  τις χριστιανικές αξίες στην χώρα , σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη πληροφοριών «linga.org».
syrian-turkey-school_
Αυτό είναι το πέμπτο έτος, κατά το οποίο  χριστιανική φιλανθρωπική οργάνωση, πραγματοποιεί τις δραστηριότητές της στο  τουρκικό έδαφος, δίνοντας κάθε δυνατή βοήθεια στους πρόσφυγες από την Συρία, παρέχοντας  σε χιλιάδες παιδιά,  τροφή και στέγη ,  απασχόληση αλλά και εκπαίδευση . Τα παιδιά των προσφύγων , μέσω της οργάνωσης αυτής,  έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε εξειδικευμένες σχολές στην Τουρκία που χρηματοδοτούνται από την οργάνωση αυτή. Ο αριθμός αυτών των σχολείων μέχρι πρόσφατα ήταν σημαντικός,  και οι τουρκικές αρχές ήταν φιλικές στην οργάνωση  με την επωνυμία «  Ηνωμένες Εκκλησίες των Ιεροσολύμων» στην πόλη Gaziantep. Τα σχολεία της οργάνωσης , δέχονταν  πρόθυμα  στην αρχή κάθε  σχολικής χρονιάς, εκατοντάδες παιδιά των Σύρων προσφύγων , ηλικίας 8-12 ετών.
Την περασμένη εβδομάδα, ο ιμάμης του τοπικού τζαμιού στην πόλη αυτή της Τουρκίας , είδε στο χέρι ενός από τους εκπαιδευτικούς, ένα  αντίγραφο της χριστιανικής  Βίβλου , το οποίο προορίζονταν μαζί με πολλά άλλα, για τους Σύρους  μαθητές  και τους γονείς τους. Ο Ιμάμης  έσπευσε να κοινοποιήσει το γεγονός στα τουρκικά ΜΜΕ .
Ο Firas Deeb, ανταποκριτής της εφημερίδας «εμπορική επωνυμία», δημοσίευσε τις πληροφορίες για το μοίρασμα της «χριστιανικής λογοτεχνίας» ( έτσι θεωρούν την Βίβλο οι Τούρκοι), σε  σχολείο στο Γκαζιαντέπ.
Τότε έγινε λόγος για προσηλυτισμό  λαμβάνοντας υπόψη την κατηγορία της  «παραβίασης των δικαιωμάτων των παιδιών των μουσουλμάνων». Στο τέλος της ίδιας ημέρας, ειδικές οδηγίες στάλθηκαν στη διοίκηση της πόλης, η οποία έστειλε αμέσως δικαστικούς επιμελητές, έψαξε και σφράγισε τα  τέσσερα χριστιανικά σχολεία που λειτουργούσαν στην πόλη.
Σημειώνεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα  ότι η μοίρα των χριστιανών φοιτητών, καθώς και τα σχολεία  των άλλων χριστιανικών οργανώσεων  που υπήρχαν στην περιοχή, παραμένει άγνωστη μέχρι σήμερα.
Σε άρθρο μας στην ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (Ισραήλ: Διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των Χριστιανικών Σχολών), αναφέραμε ότι, στα Χριστιανικά σχολεία στο Ισραήλ φοιτούν  περίπου 30.000 μαθητές, οι μισοί από τους οποίους δεν πρεσβεύουν τη χριστιανική πίστη. Οι μαθητές και οι καθηγητές , κατηγορούν   την κυβέρνηση του Ισραήλ για  διακρίσεις , τόσο από πλευράς χρηματοδότησης όσο και από πλευράς ελευθερίας και εκπαίδευσης.
Θεωρούμε πως, είτε με το έναν απάνθρωπο τρόπο (  ISIS) , είτε με νομικά και οικονομικά τερτίπια , ο χριστιανισμός « ξεριζώνεται» από όλη την Μέση Ανατολή.  Σκοπός όλων  των «άνομων  αυτών κέντρων» , ακόμη και στην  Ελλάδα, δεν είναι η δημόσια περιουσία , ή τα πορτοφόλια των Ελλήνων,  αλλά η  ίδια η ψυχή μας , που μέχρι τώρα ανήκε στο Χριστό. «Δεν θέλουν λεφτά, έχουν όλα τα λεφτά του κόσμου , την ψυχή μας θέλουν», έλεγε ένας ιεράρχης μας στο κυριακάτικο κήρυγμα του, και είχε απόλυτο δίκιο .
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.