Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Νέα Βοήθεια της Ρωσίας προς την Ελλάδα


Βοήθεια Ρωσίας

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Μετά την παράταση των μέτρων της ΕΕ κατά της Ρωσίας έως τον Ιανουάριο του 2016, αναμέναμε την απάντηση της Ρωσίας . Έτσι με εντολή του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν δόθηκε παράταση μέχρι τον Ιούνιο του 2016 στο εμπάργκο που έχει επιβάλει η Μόσχα στα περισσότερα από τα προϊόντα τροφίμων που προέρχονται από τις δυτικές χώρες και έχουν συναινέσει στα μέτρα εναντίον της. Τα ρωσικά μέτρα, απαγορεύουν τις περισσότερες εισαγωγές τροφίμων από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία, και έχουν επηρεάσει δυσμενέστατα την οικονομία ειδικά των χωρών της Βαλκανικής.

Όμως αυτή τη φορά έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση στην εφαρμογή των απαντητικών μέτρων της Ρωσίας, στις χώρες της Ε.Ε. με τις οποίες έχουν διαμορφωθεί καλές οικονομικές και πολιτικές σχέσεις, όπως πρότεινε η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) της Ρωσίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο.
Ειδικότερα, Ελλάδα, Κύπρος και Ουγγαρία, με τις οποίες υπάρχουν καλές σχέσεις, αλλά και δραστήρια τάσσονται κατά της πολιτικής των κυρώσεων, εξετάζεται να στηριχθούν και να εξαιρεθούν από τις κυρώσεις.
Άλλη μια σαφέστατη στήριξη της Ρωσίας προς την Ελλάδα που θα προκαλέσει νέα δεδομένα στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την ΕΕ, αλλά και που δίνουν ελπίδα για πραγματική βοήθεια στη δοκιμαζόμενη χώρα μας. Μακάρι να τα δούμε και στην πράξη.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.