Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Στήριξη της Ουκρανίας από το ΝΑΤΟ με ελληνική υπογραφή

NATO_Ministers_Ukraine-300x170

Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ επαναβεβαίωσαν την υποστήριξη της συμμαχίας προς την Ουκρανία μετά και την συνάντησή τους με ουκρανική αντιπροσωπεία.
Στις επαφές τους με τον Ουκρανό ομόλογό τους Στεπάν Πόλτορακ, οι υπουργοί του ΝΑΤΟ συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία και επιβεβαίωσαν την συμμαχική υποστήριξη προς τη χώρα αυτή.
Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γιένς Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε το γεγονός πως η Ουκρανία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τους βαριά οπλισμένους αυτονομιστές, οι οποίοι εξοπλίζονται και εκπαιδεύονται από τη Ρωσία. Χαιρέτισε, παράλληλα, την προσπάθεια της Ουκρανίας να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.
Στο κοινό ανακοινωθέν και οι υπουργοί του ΝΑΤΟ χαιρέτησαν την προσπάθεια της Ουκρανίας να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας.
«Η συμμαχία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία σε πολιτικό και πρακτικό επίπεδο», είπε ο Στόλτενμπεργκ, σχολιάζοντας το κοινό ανακοινωθέν. Πρέπει να αναφερθεί πως στη σύνοδο υπήρχε και ελληνική αντιπροσώπευση, που προφανώς συμφώνησε σε όλα.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.