Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Τα Σκόπια απαγορεύουν τις εισαγωγές λαχανικών από την Αλβανία




Η ΠΓΔΜ αποφάσισε την απαγόρευση των εισαγωγών λαχανικών από την Αλβανία.
Μετά την απόφαση αυτή των Σκοπίων, αντέδρασε το Υπουργείο Γεωργίας της Αλβανίας, το οποίο χαρακτήρισε την πράξη αυτή ως μονομερή δράση που δεν συμβάλλει στις διμερείς σχέσεις.

Ο Αλβανός Υπουργός Γεωργίας, Εντμοντ Παναρίτι απέστειλε επιστολή στον Σκοπιανό ομόλογό του, Μιχαήλ Τσβετκοφ στην οποία μεταξύ άλλων δηλώνει ότι
«Το πνεύμα της συνεργασίας θα πρέπει να εφαρμοστεί μέσω της άρσης των εμπορικών φραγμών, την ενημέρωση και τον συνεχή διάλογο μεταξύ των δυο πλευρών»
Προσθέτει δε πως «Τέτοιες μονομερείς ενέργειες δεν συμβάλλουν στις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στα Σκόπια και την Αλβανία», γράφει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Αλβανός Υπουργός Γεωργίας ο οποίος ζητάει την ακύρωση της απόφασης αυτής.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μία σαφές και επίσημη εξήγηση για τα αίτια της απόφασης αυτής των αρχών της ΠΓΔΜ.
himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.