Σελίδες

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΤΩΡΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ


Une famille de kurdes syriens sur la tombe de leur fils, mort lors de combats contre l'EI, le 20 mars 2015 à Kamechliyé, en Syrie.
O Recep Tayyip Erdogan εξέφρασε την Κυριακή την ανησυχία του για την προέλαση των συροκούρδων κατά της συριακής πόλης Tal Abyad που παραμένει υπό τον έλεγχο των των τζιχαντιστών του ισλαμικού Κράτους κρίνοντας ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια μελλοντική απειλή  για την Τουρκία.
Απέναντι στην έξοδο χιλιάδων προσφύγων για να αποφύγουν τις μάχες η Τουρκία είχε κλείσει τα σύνορα της και απώθησε τους σύριους πρόσφυγες. Στη συνέχεια χθες για κάποιες ώρες τα άνοιξε πριν τα ξανακλείσει και βρήκαν την ευκαιρία να διέλθουν χιλιάδες.Πάντως χθές το βράδυ 2000 πρόσφυγες δεν είχαν καταφέρει να περάσουν τα σύνορα.Eνώ σήμερα άνοιξαν και πάλι οι συνοριακές πύλες.
Ο Ερντογάν κατηγόρησε τους κούρδους ότι στοχοποιούν αραβικούς πληθυσμούς και τουρκμένους  και επιβεβαίωσε ότι η χώρα του δέχθηκε περί τους 15.000 την τελευταία εβδομάδα πριν να σφραγίσει τα σύνορα. «Αυτό δεν είναι καλό σημάδι »δήλωσε ο Ερντογάν στους τούρκους δημοσιογράφους  στο προεδρικό αεροσκάφος που τον πήγαινε στο Azerbaïdjan. « Αυτή η εξέλιξη δύναται να οδηγήσει στη δημιουργία μιας δομής που απειλεί τα σύνορά μας » πρόσθεσε τονίζοντας ότι ο « καθένας οφείλει να λάβει υπόψιν του τις ευαισθησίες μας σε αυτό το ζήτημα».
Υποστηριζόμενοι από φράξιες της αντιπολίτευσης οι μαχητές του (YPG) προωθήθηκαν στο μέτωπο της Tal Abyad που βρίσκετια στην επαρχία της  Raqqa.
Το PKK, δεν διακηρύσει πια ως αίτημα την ανεξαρτησία αλλά μια ευρεία αυτονομία για τα 15 εκατομύρια κούρδους της Τουρκίας που αποτελούν το 20% του πληθυσμού. (AFP 15/06/2015)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.