Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

CapΔΘΗΔΗΘΟΔΣΗΟΘ

To meeting που διαδραματίστηκε στο Παρίσι είναι ένα ακόμη παράδειγμα της υποκρισίας της αυτοαποκαλούμενης Δυτικής Συμμαχίας.Οι μαχητές της ISIS  εκπαιδεύτηκαν από τις ΗΠΑ στην Ιορδανία στρατολογήθηκαν στο Αφγανιστάν και σε άλλες χώρες και ουσιαστικά είναι μια δύναμη εμπροσθοφυλακής για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό στη Συρία και στο Ιράκ και κυρίως στη Συρία. Είναι ένας συνασπισμός δυτικοεκπαιδευθέντων τρομοκρατών.
Χρησιμοποιήθηκαν για να καταστρέψουν τη διοίκηση Άσαντ και να κατακτήσουν τη Συρία.Και αυτό για να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια η Συρία ως η επιχειρησιακή βάση κατά του Ιράν και βέβαια κατά της περιοχής του Βόρειου Καύκασου. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτό το εγχείρημα είναι ένα μέρος του πολέμου του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας.
Ήταν λίγο πολύ προφανές από την αρχή ότι η συμμαχία των δυτικών δυνάμεων δεν ενδιαφέρονταν  να καταστρέψει την ISIS αλλά το αντίθετο μάλιστα. Είναι γενικά αποδεκτό  και μέσα από τον γαλλικό τύπο ότι το μέλος του ΝΑΤΟ η Τουρκία δια του επικεφαλή των μυστικών της υπηρεσιών ενέχεται στη διοχέτευση όπλων στους τρομοκράτες της ISIS στη Συρία.
(σσ. Μόνο κατά το διάστημα Ιούνης-Νοέμβρης του 2013 έφυγαν από την Τουρκία μέλος του ΝΑΤΟ για τη Συρία 47 τόνοι όπλα σύμφωνα με επίσημα έγγραφα του ΟΗΕ και της στατιστιστικής υπηρεσίας της Τουρκίας TUIK .Kαι αυτά σε περίοδο που και τότε εφαρμόζονταν εμπάργκο όπλων στη Συρία.)
Από πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας των ΗΠΑ γίνεται σαφές ότι η ίδια η Αμερική προέβλεπε τη δημιουργία μιας σαλαφιστικής ηγεμονίας στην ανατολική Συρία αλλά και τη δημιουργία της ISIS.
Δεν είναι μυστικό ότι ο γερουσιαστής  John McCain είχε στενές επαφές με ένα μεγάλο αριθμό αυτών των μαχητών.
Όσο για τη διάσκεψη του Παρισιού που στο τελικό της κείμενο επαγγέλθηκε τη μετάβαση στην μετά-Άσαντ εποχή η πραγματική έγνοια της ήταν αν η πρόοδος του Ισλαμικού Κράτους που χρησιμοποιείται από αυτούς ως εμπροσθοφυλακή είναι ικανή να τον ανατρέψει.
Αυτά είναι τα λεγόμενα του πολιτικού αναλυτή και δημοσιογράφου που εδρεύει στο Παρίσι του  Gearoid O Colmain σε συνέντευξη που παραχώρησε στο  Press TV.2.6.15
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.