Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Η Ιταλία «απειλεί» την Ευρώπη, αν δεν λάβει άμεση βοήθεια για τους μετανάστες

italia

Οι Ιταλοί τα είπαν « έξω από τα δόντια» στις Βρυξέλλες ζητώντας εδώ και τώρα βοήθεια από την ΕΕ, για τις χιλιάδες των λαθρομεταναστών που κατακλύζουν την χώρα, αλλιώς θα εφαρμόσουν το σχέδιο   » Τσίπρα»με  » προώθηση» των μεταναστών στην Ευρώπη.
Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Matteo Renzi απείλησε σε ομιλία του στις 14 Ιουνίου , ότι θα « μεταβεί σε ένα σχέδιο Β για την αντιμετώπιση των μεταναστών που «θα έβλαπτε την Ευρώπη», αν δεν  δοθεί  στην Ιταλία από την ΕΕ, μεγαλύτερη βοήθεια σχετικά με την  ανθρωπιστική κρίση, γράφει η τουρκική εφημερίδα hurriyetdailynews.com.

Η Ιταλία , αναφέρει το δημοσίευμα αγωνίζεται να φιλοξενήσει ένα ατελείωτο κύμα των μεταναστών , ενώ την ίδια στιγμή αγωνίζεται να μην διαφύγουν όλοι αυτές οι χιλιάδες των προσφύγων,  στα γαλλικά και στα αυστριακά σύνορα. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών η  κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως , προκαλώντας συμφόρηση στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ιταλίας.
«Η κρίση δεν πρέπει να υποτιμάται. Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα και επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, η Ευρώπη έχει  δώσει  απαντήσεις, οι οποίες  μέχρι τώρα δεν ήταν αρκετά καλές», δήλωσε ο Renzi σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Corriere della Sera.
Η ΕΕ έχει δυσκολία να έρθει σε συναίνεση για το προτεινόμενο σχέδιο   διανομής των προσφύγων,  σύμφωνα με το οποίο, 24.000 πρόσφυγες θα μεταβούν σε άλλες χώρες. Αλλά η Ιταλία ελπίζει  σε μια σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 25 Ιουνίου , προχωρώντας  ακόμη περισσότερο.
« Η ανακατανομή μόλις 24.000 ανθρώπων είναι σχεδόν μια πρόκληση», είπε ο Renzi.
«Εάν η Ευρώπη επιλέγει την αλληλεγγύη, καλώς . Αν δεν το κάνει όμως , έχουμε έτοιμο το σχέδιο Β, το οποίο θα βλάψει την Ευρώπη», είπε ο ίδιος, χωρίς να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Πάνω από 57.000 μετανάστες έχουν διασωθεί από την θάλασσα και εισήλθαν στην Ιταλία μέχρι στιγμής φέτος, ενώ  πάνω από 54.000 ήταν ο αριθμός κατά την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε ότι θα θέσει το ζήτημα της μετανάστευσης στους  Βρετανούς και τους Γάλλους ομολόγους του,  στο Μιλάνο αυτή την εβδομάδα, και είπε ότι θα μιλήσει επίσης με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και με την  Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, τονίζουμε ότι ο  Ιταλός Πρωθυπουργός « τα ‘πιασε σίγουρα  τα λεφτά του» σχετικά με τις « συνομιλίες» με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Πότε λειτούργησε αυτό το μόρφωμα με το όνομα ΕΕ με αλληλεγγύη για να λειτουργήσει και σε αυτήν περίπτωση,…. ποτέ. Για την Ελλάδα πάντως , ούτε κουβέντα , η οποία έχει δεχθεί όλο το βάρος των Σύρων προσφύγων που έχουν κατακλύσει τα νησιά μας.  Πρόκειται για την μεγαλύτερη αλλοίωση πληθυσμού της Ευρώπης , από την εποχή του πρώιμου μεσαίωνα 400-800 μ.χ.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.