Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

ΜΕΘΟΔΕΥΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Μεθοδεύεται εθνική προδοσία στην Κύπρο

Η τουρκική εφημερίδα «Κίπρις» δημοσιεύει πως ελληνοκυπριακές πηγές θεωρούν:
· Ότι 80.000 περίπου πρόσφυγες και εκτοπισμένοι 1ης γενιάς έχουν πεθάνει,
· Ότι οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους δεν θα θέλουν να επιστρέψουν, ούτε τα παιδιά τους και θα προτιμήσουν αποζημίωση και ανταλλαγή περιουσίας.

Το θράσος των δωσίλογων υπηρετών της κατοχής και των ξένων συμφερόντων είναι απύθμενο. Συνεχίζουν τα ψέματα και την παραπληροφόρηση και τις αυθαίρετες μυθοπλασίες για να κάμψουν το ηθικό και το φρόνημα του Λαού μας, ώστε να υποταχθεί και να συνθηκολογήσει και στο τέλος να του κλέψουν και την υπογραφή του στην επιβράβευση και στη νομιμοποίηση του βάρβαρου εγκλήματος που τόσο άνανδρα διαπράχθηκε σε βάρος του.
Όμως δεν είναι μόνο οι Τούρκοι και τα ξένα συμφέροντα που καλλιεργούν αυτή την ιδέα, ότι δεν θα θέλουν οι πρόσφυγες να επιστρέψουν και ότι θα προτιμήσουν αποζημιώσεις. Ότι δεν θα θέλουν να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες επαναλαμβάνουν και Κυβέρνηση και κομματικές ηγεσίες. Γιατί, κύριοι, να μην θέλουν να επιστρέψουν οι πρόσφυγες, αφού υπόσχεστε ότι η ΔΔΟ θα είναι λύση αρχών, θα είναι λύση εναρμονισμένη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, θα είναι λύση απελευθέρωσης και θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών;
Σταματήστε, κύριοι, να βγάζετε και να διαδίδετε αυθαίρετα συμπεράσματα και εικασίες, που στόχο έχουν να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη εμμονή σας σε λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Είναι υποχρέωσή σας, έναντι του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, του οποίου η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ισότιμα κυρίαρχο κράτος μέλος, καθώς και έναντι των ευρωπαϊκών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, να θεωρείτε δεδομένο ότι ο κάθε πρόσφυγας και εκτοπισμένος επιθυμεί να επιστρέψει και να αποκατασταθεί στην περιουσία του και να επιδιώκετε να ελευθερωθούν τα κατεχόμενα, ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής για όλους.
Είναι υποχρέωσή σας να επιδιώκετε λύση, οι συνθήκες της οποίας να μην φοβίζουν τους πρόσφυγες, για να μην θέλουν να επιστρέψουν. Εφόσον ο δρόμος της επιστροφής είναι ανοικτός, τότε και μόνο τότε ο κάθε πρόσφυγας, νόμιμος ιδιοκτήτης, θα είναι ελεύθερος να ενεργήσει κατά βούληση. Τότε είναι που θα διαπιστωθεί τι θέλει ο καθένας. Εμείς είμαστε βέβαιοι πως, τότε, δεν θα υπάρξει ούτε ένας, είτε πρώτης γενιάς, είτε δεύτερης και τρίτης γενιάς πρόσφυγας, που δεν θα θέλει να επιστρέψει. Αντίθετα, πολύ πιθανό τότε να αντιμετωπισθούν και αντιπαραθέσεις με μη δικαιούχους, οι οποίοι θα βρεθούν να διεκδικούν περιουσίες στα κατεχόμενα, τις οποίες δεν είχαν.
Λυπούμαστε να καταλήξουμε με τη διαπίστωση ότι, οι κυβερνώντες και οι διζωνικές κομματικές ηγεσίες, επειδή δεν έχουν στην ατζέντα τους την απελευθέρωση του τόπου, αλλά τη νομιμοποίηση της κατοχής, τη νομιμοποίηση του εθνικού μας ξεκαθαρίσματος από τα κατεχόμενα εδάφη μας και την τουρκοποίηση των κατεχομένων με τη λύση ΔΔΟ, προσπαθούν να δημιουργήσουν άλλοθι στους εαυτούς τους, καλλιεργώντας την κουτοπόνηρη, απατηλή αντίληψη ότι δεν θέλουν επιστροφή οι πρόσφυγες, προσθέτοντας μάλιστα, απαξιωτικά για τους πρόσφυγες, ότι έχουν βολευθεί στις ελεύθερες περιοχές. Το ότι οι πρόσφυγες ξαναδημιουργήθηκαν με κόπο και μόχθο για να επιβιώσουν και να συνεχίσουν τη ζωή τους στις ελεύθερες περιοχές δεν σημαίνει ότι έχουν απαρνηθεί τις πατρογονικές τους εστίες. Κανένας πρόσφυγας δεν έχει αποποιηθεί το δικαίωμά του να επιστρέψει και κανένας πρόσφυγας δεν έχει εξουσιοδοτήσει οποιονδήποτε να βγάζει για λογαριασμό του αυθαίρετα συμπεράσματα.
Κυβέρνηση και κομματική ηγεσία του τόπου, φέρετε ακεραίαν την ευθύνην να θωρακίσετε τον λαό από τέτοιες ανήθικες προσεγγίσεις και να προσηλωθείτε μέσα από επανατοποθέτηση του Κυπριακού, σε αγώνα για απελευθέρωση και επιστροφή και του τελευταίου πρόσφυγα και εκτοπισμένου, είτε του ιδίου, είτε των απογόνων του, πίσω στα κατεχόμενα μέρη μας. Οτιδήποτε άλλο θα συνιστά εθνική προδοσία, η οποία θα έχει κατάληξη τον αφελληνισμό της Κύπρου, κάτι για το οποίο θα είστε υπόλογοι.
Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.