Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΠΑΡΙΣΙ/ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΡΙΑ.ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ


CaXYGXQYGGYXQ
Tα μέλη της διεθνούς συμμαχίας κατά της ISIS σε Ιράκ και Συρία συνέρχονται σήμερα στο Παρίσι για να επανακαθορίσουν τη στάση τους. Δέκα μήνες πέρασαν από τη συγκρότηση αυτής της συμμαχίας και το Ισλαμικό Κράτος όχι μόνο δεν αναχαιτίστηκε αλλά προελαύνει.Εκτός των άλλων κατέκτησε τις πόλεις Παλμύρα σε Συρία και Ramadi στο Ιράκ .
Οι  24 υπουργοί και εκπρόσωποι διεθνών θεσμών συνέρχονται στις 2 Ιούνη στη σύνοδο κορυφής του Παρισιού ανατποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία του γάλλου ΥΠΕΞ Laurent Fabius.Ο John Kerry, αφού είχε αυτό το ατύχημα με το ποδήλατο.Σε 10 μήνες η συμμαχία υπό την καθοδήγηση των αμερικανών έχει πραγματοποιήσει  4 000 αεροπορικές επιδρομές.
Θα συμμετάσχει και ο ιρακινός πρωθυπουργός Haïdar al-Abadi.Θα επιχειρήσουν να λύσουν το συραικό χωρίς τη Συρία.(FRANCE 24)
O Barack Obama, αναγνώρισε την αναγκαιότητα αναθεώρησης τακτικής αλλά αποκλείει προν το παρόν κάθε αλλαγή στρατηγικής.Για το Ιράκ προβλέπονται  αεροπορικές επιδρομές, εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων και ενεργοποίηση στρατιωτική και πολιτική των τοπικών σουνιτικών δυνάμεων.
30 διπλωμάτες απ΄όλον το κόσμο θα συσκεφθούν για το συριακό χωρίς τη Συρία …πιο οξύμωρο,αντιδραστικό και αντιφατικό σχήμα δεν έχει ξαναυπάρξει.Την ίδια  ώρα που ο γάλλος ΥΠΕΞ δεδηλωμένος αντίπαλος του συριακού κράτους και της νόμιμης εκπροσώπησής του κόπτεται για την αντιτζιχαντιστική εκστρατεία 2 600 γαλλόφωνα sites στο internet έχουν διασύνδεση με την ISIS.Τα μέσα της Daech παράγουν 40 000 tweets στα γαλλικά ημερησίως και έχουν 2,8 εκατομύρια γαλλόφωνους followers. (lemonde)
Η ασυδοσία των τζιχαντιστών στο κυβερνοτζιχάντ είναι ενδεικτική της αναποτελεσματικότητας των ιθυνόντων ……και μάλιστα του γάλλου οικοδεσπότη της σημερινής σύσκεψης.
OI EIΔΙΚΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ
«Αυτή είναι μια διάσκεψη από μαριονέτες  » αναφέρει καυστικά στο France 24 η Myriam Benraad, πολιτειολόγος και ειδική σε θέματα Ιράκ και Μ Ανατολής  στο Ceri-Sciences Po.
Και προσθέτει: «η μάχη για την τοπική ηγεμονία στην οποία επιδίδονται κυρίωςΣαουδ.Αραβία,Κατάρ,Τουρκία,NDLR υπερβαίνει τη μάχη κατά της ISIS.Όσο για το Ιράκ η θέση των δυτικών είναι εξασθενημένη αφού αυτοί οι τελευταίοι κληρονομούν » τις συνέπειες της «καταστροφικής αμερικανικής επέμβασης του 2003″.»Οι λύσεις βρίσκονται περισσότερο σε τοπικό επίπεδο στην κοινωνία των πολιτών σε Συρία και Ιράκ.»Ο Hasni Abidi, διευθυντής του κέντρου Μελετών και Έρευνας για τον αραβικό και μεσογειακό κόσμο (Cermam) στη Γενεύη είναι απόλυτος : «Oι ΗΠΑ απέτυχαν να βρουν μια στρατηγική ικανή να βοηθήσει τους ιρακινούς να επανακτήσουν τα εδάφη τους από την isis» .france 24 2/6/15
 dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.