Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Οι Αμερικανοί ζήτησαν από τον Πάπα να επικρίνει την πολιτική της Ρωσίας




φωτό από την παλαιότερη συνάντηση Πάπα- Πούτιν

Ιούνιος 10, 2015.
Οι Αμερικανοί ελπίζουν ότι η Αγία Έδρα θα εκφράσει τη μεγάλη ανησυχία της για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
Αυτό δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Βατικανό, Kenneth Hackett κατά την συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.

Είναι γνωστό ότι ο Πάπας εξέφρασε τη θλίψη του για τα θύματα της ουκρανικής διένεξης και απηύθυνε έκκληση για τη διατήρηση της εκεχειρίας μεταξύ των πλευρών.
Η συνάντηση του Ρώσου προέδρου και του Πάπα έχει προγραμματισθεί για σήμερα, 10 Ιουνίου, το βράδυ.
Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι ο Πούτιν θα διευκρινίσει τη θέση της Μόσχας σχετικά με την Ουκρανία στον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα είναι η δεύτερη φορά που ο Πούτιν συναντά τον Πάπα Φραγκίσκο. 
"Την πρώτη φορά, το 2013, κατά τη συριακή κρίση και η παρέμβαση του Πάπα λειτούργησε αποτελεσματικά ως διαμεσολάβηση για την επίλυση της κρίσης, αποφεύγοντας έτσι καταστροφικές συνέπειες. Τώρα στο τραπέζι, μαζί με την κρίση στη Συρία θα υπάρξει και η κρίση στην Ουκρανία και ο κίνδυνος ενός νέου Ψυχρού Πολέμου».
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.