Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ ολοταχώς «Πνευματικό ΜΝΗΜΟΝΙΟ»


vardakas

Κάθε Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν για την ανθρωπότητα και ένα ¨Πνευματικὀ Μνημόνιο¨.
Η κακία , η μοχθηρία και η διαστροφή των ισχυρών της γης το υπέγραφαν με μελάνι αίματος και ανείπωτης δυστυχίας.
Κανείς δεν μας θέλει ήρεμους.
«» Όταν η ψυχή είναι ταραγμένη, θολώνει το λογικό και δε βλέπει καθαρά. Μόνο, όταν η ψυχή είναι ήρεμη, φωτίζει το λογικό, για να βλέπει καθαρά την αιτία κάθε πράγματος.» ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ
Σήμερα μαζί με τις ψυχές των ανθρώπων τέντωσαν τα πράγματα από πάνω μέχρι κάτω.

Πως έχουν τα πράγματα από πάνω…; Στο μπαλκόνι των Ρώσων προς την Κωνσταντινούπολη και το Αιγαίο…
¨ Την αεροπορική ομάδα κρούσης των στην Κριμαία στο προσεχές διάστημα θα ενισχύσει η ομάδα των βομβαρδιστικών μεγάλων αποστάσεων TU-22М3, ανέφερε στο πρακτορείο INTERFAX το ρωσικό ΥΠΑΜ την Τετάρτη.
«Στο παρόν στάδιο θεωρήθηκε αρκετό να τοποθετηθεί στην Κριμαία η ομάδα των TU-22М3. Οι δυνατότητες τους θα επιτρέψουν σημαντικά να αυξηθεί η αεροπορική κάλυψη στο χώρο της Μαύρης θάλασσας και στα παράλια της ( βλέπε Τουρκικά) «, είπαν στο πρακτορείο.
Όπως δηλώθηκε, είναι, μεταξύ άλλων, «ένα από τα μέτρα που λαμβάνονται ως απάντηση στην εγκατάσταση της βάσης των αμερικανικών αντιβαλλιστικών πυραύλων SM-2 στο έδαφος της Ρουμανίας «.
Το βομβαρδιστικό μεγάλων αποστάσεων TU-22М3 προορίζεται για καταστροφή επίγειων, θαλάσσιων, κινούμενων και ακίνητων στόχων με υπερηχητικούς τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους και αεροπορικές βόμβες με κανονική ή πυρηνική γόμωση. ¨
Πως έχουν τα πράγματα από κάτω…;
Μετά την συμφωνία Αμερικής –Ιράν λες και τους τσίμπησε μύγα τσε-τσε.
¨Σε εισβολή στο συριακό έδαφος με τεθωρακισμένη ταξιαρχία προχώρησε η Τουρκία βομβαρδίζοντας κουρδικές θέσεις κατά μήκος των συροτουρκικών συνόρων προσφέροντας έτσι άπλετη βοήθεια στις μονάδες του ISIL που είχαν παγιδευθεί για να απαγκιστρωθούν.
Στόχος της κυβέρνησης Α.Νταβούτογλου είναι να δημιουργηθούν αντι-κουρδικά αισθήματα στην Τουρκία ώστε οι Τούρκοι ψηφοφόροι που επέλεξαν το φιλοκουρδικό κόμμα HDP να μην το επιλέξουν ξανά στις επόμενες πρόωρες εκλογές για να μπορέσει το ΑΚR να διεκδικήσει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να κυβερνήσει.¨
¨Η Χερσόνησος του Σινά αποτελεί την έδρα της τρομοκρατικής οργάνωσης “Επαρχία του Σινά”, πρώην Ανσάρ Μπέιτ αλ-Μάγκντις, που από το Νοέμβριο του 2014 δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Η αναβάθμιση των τοπικών τζιχαντιστών είναι εμφανής από τη σφοδρότητα των επιθέσεών τους και τη διεύρυνση των περιοχών που δρουν τα τελευταία δύο χρόνια, μετά την απομάκρυνση του ισλαμιστή Προέδρου Μόρσι από το Στρατάρχη Σίσι. Χτυπήματα έχουν λάβει χώρα στο Κάιρο, στη νότια Αίγυπτο, στο Δέλτα του Νείλου και στη δυτική έρημο, δηλαδή εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το Σινά. Ο αιγυπτιακός στρατός έχει απαντήσει με ιδιαίτερη αποφασιστικότητα στην απειλή των φανατικών χωρίς όμως να έχει καταφέρει ακόμα να τους εξαλείψει ή έστω να τους περιορίσει εντυπωσιακά ενώ εκατοντάδες μέλη των ενόπλων δυνάμεων έχουν πέσει στην μάχη κατά της τρομοκρατίας. Η “Επαρχία του Σινά” αποτελεί το νεότερο και μεγαλύτερο κίνδυνο σε σχέση με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στη σύγχρονη ιστορία της χώρας των Πυραμίδων.¨
¨Οι πρεσβευτές των χωρών του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν την Τρίτη κατόπιν σχετικού αιτήματος της Τουρκίας, αναφέρει σε δημοσίευμά του, το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το ΝΑΤΟ θα συνεδριάσει προκειμένου να συζητήσει τα θέματα ασφαλείας που απασχολούν την Τουρκία, μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας της προηγούμενης εβδομάδας, οι οποίες προκάλεσαν τη στρατιωτική κινητοποίηση της Άγκυρας.
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες, ο τουρκικός στρατός επιχειρεί σε Συρία και Βόρειο Ιράκ, πλήττοντας θέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και των ανταρτών του κουρδικού ΡΚΚ. Η σύγκληση του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε με βάση το άρθρο 4, το οποίο επιτρέπει στις χώρες – μέλη να αιτούνται συμβουλευτικής στήριξης από την Βορειοατλαντική Συμμαχία.¨
Ουσιαστικά το ¨Πνευματικό Μνημόνιο¨ είναι έτοιμο και καλογραμμένο από πάνω μέχρι κάτω . Απομένει να βάλλει περιφερειακές φωτιές στον γεωστρατηγικό άξονα του.
Πως έχουν τα πράγματα εδώ μέσα…;
¨Ευρώ..ψάχνω να το βρω¨
¨Παρά το γεγονός ότι στελέχη της ΕΚΤ, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης τονίζουν πως δεν τίθεται θέμα bail in, ο οίκος αξιολόγησης Moody’s σημειώνει πως οι ανασφάλιστες καταθέσεις, οι μέτοχοι και οι ομολογιούχοι κινδυνεύουν.
Συγκεκριμένα, η Moody’s χαρακτηρίζει ως credit negative για τους μετόχους και τους ανασφάλιστους καταθέτες τη νέα νομοθεσία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που ψήφισε η ελληνική Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα.
Όπως λέει, η οδηγία που περιλαμβάνει για bail in στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, η οποία θα τεθεί υπό εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2016, περιλαμβάνει βάρη για όλους τους τύπους μη ασφαλισμένων καταθέσεων.
Σύμφωνα με τη Moody’s, εάν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ανέλθει σε περισσότερα από 25 δισ. ευρώ πριν από το τέλος του έτους, το bail in των ανασφάλιστων καταθέσεων θα διευκολυνθεί με αυτή την οδηγία.
Τελικά το τρίτο ¨Πνευματικό Μνημόνιο Της Ανθρωπότητας¨ θα είναι και το σκληρότερο γιατί ξεκινάει με ΥΒΡΙ προς τον ίδιο τον ΘΕΟ και την Εικόνα του το Ανθρώπινο Πρόσωπο …
¨Το Μικροτσίπ υποχρεωτικά εντός δύο ετών στην Ιταλία..Ο Matteo Renzi τόνισε οτι θα υπάρξουν κυρώσεις σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί χωρίς τσιπ, το 2018
«Μέσα σε δύο χρόνια ο καθένας θα έχει ένα μικροτσίπ κάτω από το δέρμα»….
… Αυτά τα λόγια δεν είναι ενός τρελού, αλλά τα είπε ο Matteo Renzi , χθες, μετά την έγκριση του νομοσχεδίου για την εμφύτευση μικροτσίπ κάτω από το δέρμα στην Ιταλία.
Κατ “αρχάς οι ΗΠΑ, η Σουηδία, και η Ιταλία τώρα είναι η τρίτη χώρα που εντάσσει το μικροτσίπ , σύμφωνα με τον Renzi .Ηδη από το 2016, και μετά μικροτσίπ θα εμφυτεύεται σε όλα τα νεογέννητα σε ολες τα νοσοκομεία ΔΗΜΟΣΙΑ -ΙΔΙΩΤΙΚΑ,και στη συνέχεια, το 2017σε ολο το υπόλοιπο του πληθυσμού, σαν να επρόκειτο να εμβολιαστούν, ο καθένας.Ο Matteo Renzi τόνισε οτι οι κυρώσεις σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί χωρίς τσιπ, το 2018 θα είναι πολύ βαριές, και θα κυμαίνονται από πρόστιμο ύψους 3000 ευρώ έως 6 μήνες στη φυλακή….
ΤΙ ΕΙΝΑΙ λοιπόν το ¨Πνευματικό μνημόνιο¨;
Οι άνθρωποι έχουν τα δικά τους σχέδια μέσα από αυτά όμως γίνεται το ΣΧΕΔΙΟ του ΘΕΟΥ…ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
«Μη φοβάσθε. Περάσαμε σαν έθνος τόσες μπόρες και δεν χαθήκαμε, και θα φοβηθούμε την θύελλα που πάει να ξεσπάση; Ούτε και τώρα θα χαθούμε. Ο Θεός μας αγαπά. Ο άνθρωπος έχει μέσα του κρυμμένη δύναμη για ώρα ανάγκης. Θα είναι λίγα τα δύσκολα χρόνια. Μια μπόρα θα είναι.»
¨Ο Καλός Θεός όλα θα τα οικονομήσει με τον καλύτερο τρόπο, αλλά χρειάζεται πολλή υπομονή και προσοχή, γιατί πολλές φορές, με το να βιάζονται οι άνθρωποι να ξεμπλέξουν τα κουβάρια, τα μπλέκουν περισσότερο. Ό Θεός με υπομονή τα ξεμπλέκει. Δεν θα πάει πολύ αυτή ή κατάσταση. Θα πάρει σκούπα ό Θεός!¨
¨Πόσο ό Θεός μας αγαπά! Αυτά πού γίνονται σήμερα και αυτά πού σκέφτονται να κάνουν, ΑΝ γίνονταν πριν από είκοσι χρόνια πού είχε περισσότερη πνευματική άγνοια ό κόσμος, θα ήταν πολύ δύσκολα. Τώρα ξέρει ό κόσμος· ή Εκκλησία δυνάμωσε. Ό Θεός αγαπάει τον άνθρωπο, το πλάσμα Του, και θα φροντίσει γι’ αυτά πού τού χρειάζονται, φθάνει ό άνθρωπος να πιστεύει και να τηρεί τις εντολές Του.¨
Από το βιβλίο “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ”
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ»
ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.